<strong>KORT VEI:</strong> Kristian Kjelling og Norge får kort vei til EM i 2014, når mesterskapet skal arrangeres i Danmark. VM neste år går i Sverige. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX
KORT VEI: Kristian Kjelling og Norge får kort vei til EM i 2014, når mesterskapet skal arrangeres i Danmark. VM neste år går i Sverige. Foto: MORTEN RAKKE/SCANPIX Vis mer

EM til Danmark etter stemmedrama

Én stemme var blank og to uteble.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det er nå bestemt at Danmark skal arrangere EM for gutta i 2014. Avgjørelsens falt under EHF-kongressen i København - og det skjedde ikke uten drama.

Det var 49 stemmeberettigede på kongressen og danskene fikk 24 stemmer. Samarbeidende Kroatia/Ungarn fikk 22 stemmer, én var blank og to stemmer uteble, skriver den kommende arrangøren på sin hjemmeside.

Dermed kan danskene juble.

- Dette holdt hardt. Hadde det vært flyttet på én stemme, så kunne det vært helt likt. Så vi er selvfølgelig glade og lettet nå, sier Danmark-trener Ulrik Wilbek til Ritzau.

Første mesterskap siden 78 For ikke siden VM i 1978 har de arrangert et herremesterskap og et sluttspill på hjemmebane har ikke blitt mindre etterlengtet de siste åra. Wilbeks menn har hatt stor suksess på parketten, med fem medaljer på 2000-tallet.

I EM ble det tre bronser på rad før de danske drenger gikk helt til topps på Lillehammer i 2008.

Det har gått litt tyngre i VM, hvor de i samme periode bare har en bronse å vise til.

Det danske håndballforbundet skal i desember arrangere EM for damene sammen med Norge. De første rundene spilles i Larvik, Lillehammer, Aalborg og Aarhus - før finalehelga arrangeres i Herning.

Kvalik og VM De norske håndballgutta reiser til Sverige i januar, for å spille VM.

Men før den tid skal de gjennom viktige EM-kvalifiseringskamper. Robert Hedins menn er i gruppe med Tsjekkia, Nederland og Hellas og 2012-mesterskapet spilles i Serbia.

Tsjekkia er den tøffeste nøtta i kvaliken. De kom på 8. plass i årets EM, et mesterskap hvor Norge endte på 7.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer