EM-trekning hindret Hellas-tur for Drillo

MARSEILLE (Dagbladet): Lørdag 17. januar var Drillo høyaktuell som landslagstrener i Hellas. Dagen etter, da Norge trakk grekerne i EM-kvalifiseringa som begynner til høsten, stoppet det seg sjøl.

- Jeg hørte om interessen via kontakter, sier Drillo. - Det var aldri snakk om noe konkret. Og da Norge og Hellas trakk sammen ble det mindre aktuelt. Det ville ikke gått med Nils Johan (Semb) og meg på hver vår trenerbenk på Ullevaal til høsten.

Men Drillo innrømmer at et trenertilbud av den typen grekerne gikk rundt med i lomma er fristende. Og hadde EM-trekninga i belgiske Gent blitt en annen - og Hellas realisert det de gikk rundt og hadde mest lyst til - kunne Olsen fort endt opp i Athen. Fra høsten av.

- Jeg ville vurdert det seriøst, ja. Et landslag hvor spilleraterialet er bedre enn resultatene er veldig fristende.

Her i Marseille skal Drillo ha samtaler med Olympique-eier og Adidas-sjef Robert Dreyfus enda en gang. Men han understreker at han ikke skal bli trener i den franske havnebyen. Men hva praten skal gå på holder han imidlertid for seg sjøl.

- Det vil jeg ikke snakke om, sier Drillo.

Normal nordmann

Hvor han går etter VM er derfor meget usikkert. Per dato tester han ut seg sjøl på hva han egentlig har mest lyst til. Og en anonym tilværelse fordelt på jobber i NFF og NIH virker fristende. Fordi han vil ut av offentlighetens lys.

- Det skal bli godt å bli normal nordmann igjen. I løpet av noen år så er jeg vel det, sier Drillo.

Men - en trenerjobb ute er ikke vraket. Og et landslag passer Drillo bedre enn et klubblag. For helsa er ikke blitt bedre, og daglige timer på et treningsfelt er han usikker på om han orker. Og - han liker landslagsjobbing.

- Vi andre har jeg hørt at Sveits på et tidspunkt også skal ha vært interesserte, sier Drillo. - Men heller ikke der var det noe konkret. Og så ringte en agent meg og spurte om jeg hadde lyst til å bli trener i Sporting Lisboa.

- Problemet var imidlertid at jeg måtte reise dagen etter.

- Hva med et norsk klubblag?

- Jeg har vært i kontakt med noen, men det er ikke det jeg har mest lyst til, sier Drillo.