EM utvides fra 2016

- Positivt, mener Hareide.

Det europeiske fotballforbundet utvider EM-sluttspillet til 24 land fra og med 2016, opplyser Franz Beckenbauer.

- Det er blitt bestemt, det vil bli offentliggjort på en pressekonferanse i morgen (fredag), sier UEFAs styremedlem Franz Beckenbauer.

Men UEFAs norske styremedlem Per Ravn Omdal insisterer på at beslutningen ikke er fattet ennå.

- Vi skal stemme om det ved 12-tiden i morgen (fredag), sier han til NTB.
Ventet avgjørelse 

EM-sluttspillet i 2012 vil være siste gang det spilles med 16 land, dersom forslaget blir vedtatt. De mange fotballforbundene som har dukket opp etter Sovjetunionens fall er grunnen til at det lenge er blitt snakket om en utvidelse.

- Dette er jo positivt med tanke på å få et større sluttspill. Det er 53 nasjoner i UEFA og med en sånn størrelse vil de vel unngå at EM blir en lilleputt i forhold til VM, sier Norges landslagstrener Åge Hareide til NTB.

Med 24 land i sluttspillet bør det også øke Norges sjanse til å få delta.

- Hvis man ser på statistikken over de siste kvalikene har vi spilt i playoff to ganger, og misset vel med ett poeng i kvaliken til EM i år. Så det ville vel holdt om det var 24 land med i Østerrike og Sveits. Så sjansen bør være god den, sier Hareide.

NEPPE NORSK REALITET: Man kommer nok ikke se en norsk spiller avgjøre en EM-finale som Fernando Torres gjorde det i sommmer med det først, men med utvidelsen av sluttspillet til 24 lag, bedres iallefall kvalifiseringsmulighetene betraktelig. Foto: EPA/Scanpix
NEPPE NORSK REALITET: Man kommer nok ikke se en norsk spiller avgjøre en EM-finale som Fernando Torres gjorde det i sommmer med det først, men med utvidelsen av sluttspillet til 24 lag, bedres iallefall kvalifiseringsmulighetene betraktelig. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Et mulig mesterskap i Norge og Sverige i 2016 blir i så fall første gang 24 land konkurrerer om tittelen som europeisk mester i fotball.

- Ja, det kan fort ende opp med det. Det hadde vært gøy, sier Hareide.
- Mister ikke kvalitet
- Det er flere grunner for at dette skjer. Og turneringen mister ikke kvaliteten sin på grunn av dette, sier Beckenbauer.

UEFA-president Michel Platini har støttet forslaget, fordi det gjør at også mindre nasjoner får muligheten til å delta i sluttspillet.

Beslutningen tar EM nærmere VM-sluttspillet, der 32 land deltar. Utvidelsen gjør også at nesten halvparten av UEFAs 53 medlemsland får delta i sluttspillet.

- VM er jo større, men nå går UEFA for en mellomting. Og nesten halvparten av medlemsnasjonene får delta, det er positivt, sier Åge Hareide til NTB.

EM utvides fra 2016