EM-vakter ble banket opp av russiske fans

Nå har UEFA tatt affære mot det brutale angrepet.

STYGGE SLÅSSKAMPER: Fire vakter ble kjørt til sykehus da flere supportere barket sammen i pausen mellom Russland og Tsjekkia. Foto: YouTube
STYGGE SLÅSSKAMPER: Fire vakter ble kjørt til sykehus da flere supportere barket sammen i pausen mellom Russland og Tsjekkia. Foto: YouTubeVis mer

// (Dagbladet): Fire publikumsvakter ble banket opp, og kjørt til sykehus da en større gruppe med det som skal være russiske fotballpøbler begynte å slåss i pausen da Russland og Tsjekkia møttes i går kveld.

Nå har UEFA tatt affære.

«UEFA har innledet en disiplinærsak mot Russlands fotballforbund for upassende oppførsel blant flere av deres supportere under kampen mot Tsjekkia fredag», skriver det europeiske fotballforbundet på sitt nettsted.

Den grusomme videoen viser angivelig flere russiske tilhengere som går løs på sikkerhetsvakter som forsøker å gripe inn i en slåsskamp.

YouTube: Her kan du se klippet! (Vi advarer mot sterke bilder!)

EM har fått mye negativ publisitet både i forkant og under mesterskapet. Det gir vann på mølla til de som mener at det aldri skulle blitt holdt et EM i Polen og Ukraina.

Knut Tørum kommenterte kampen mellom Russland og Tsjekkia for Canal 9 i går, og sier til Dagbladet at han ikke fikk med seg noe bråk.

- Absolutt ikke. Jeg har ikke hørt noe om dette før du nevner det nå. Stemninga på kampen var veldig bra, og stemninga utenfor var god helt fra tidlig på ettermiddagen. Vi måtte jo ta trikk fordi det var så mye kaos i byen, men fikk ikke med oss noe bråk. Det var bare trivelig, sier Tørum til Dagbladet.

Bråk i Lviv Også i den ukrainske byen Lviv var det slåsskamper lørdag. I en «fan zone» - en supportersone - brøt det ut slåsskamper mellom russiske og ukrainske supportere.

Daily Mail skriver at Lviv-regionen var hovedregionen for ukrainske motstandsmenn som kjempet for en selvstendig, ukrainsk stat da de var underlagt Sovjetunionen fra 1939 til 1991. Forholdet mellom Lviv-inbyggere og russere er derfor meget anstrengt.

- Da de startet å slå, løp vi ut. Inngangen ble barrikadert, og vi som sto utenfor fikk med oss hovedtyngden av angrepet, sa et polsk vitne ifølge det irske nettstedet Joe.ie

Tyskland og Portugal spilte i byen i kveld, men det er ikke meldt om noen stygge episoder under denne kampen.

Det er ikke kjent hva straffen vil bli for oppførselen til de russiske tilhengerne, men det er ventet at UEFA kommer med en avgjørelse i saken onsdag.