OFFENSIV: Unai Emery ble onsdag presentert som Arsenal-manager i London. Han framsto svært offensiv. Foto: NTB/Scanpix
OFFENSIV: Unai Emery ble onsdag presentert som Arsenal-manager i London. Han framsto svært offensiv. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Unai Emery legger ingen demper på forventningene

Emery: - Arsenal skal kjempe om alle titler

Arsenal skal bli et lag som skal være med å kjempe om alle trofeer i framtiden, sa klubbens nye manager Unai Emery på en pressekonferanse onsdag.

Det er ingen enkel oppgave Unai Emery har tatt på seg. Onsdag ble han presentert som Arsène Wengers etterfølger, etter at franskmannen hadde ledet laget i 22 år.

Arsenal endte på 6.-plass denne sesongen og går inn i sin andre sesong på rad uten spill i mesterligaen.

Vi skal utvikle oss denne sesongen ved å kjempe om titlene vi er med og konkurrerer om, sa Emery.

- Jeg kan ikke love at vi skal vinne, men jeg kan love at vi skal jobbe hardt for å klare det, sa Arsenals nye manager og la til at han ønsket å gjøre klubben til et av Europas beste lag.

Krever mye

- Vi skal bli bedre, som enkeltspillere og som lag. Jeg vil at laget skal gjøre fansen stolt, sa 46-åringen som beskriver seg selv som en som krever mye av seg selv, klubben og spillerne.

- Det er to ting som er viktig for meg: Det ene er ballbesittelse. Det andre er at vi presser hardt for å vinne den tilbake når vi ikke har den.

På pressekonferansen onsdag fortalte 46-åringen at han nå skal sette seg ned å prate med hver enkelt spiller, ansikt til ansikt. Han ønsket ikke å snakke om enkeltspillere, men gjorde et lite unntak da han ble spurt om framtiden til lagets tyske stjerne Mesut Özil.

- Han er en av de mest talentfulle spillerne i Arsenal, og jeg ønsker talentfulle spillere i laget, sa Emery som gjentok at alle, inkludert han selv, må gi hundre prosent.

Takket Wenger

Spanjolen startet pressekonferansen med å takke for tilliten og rettet en takk til Arsène Wenger for den jobben han har gjort for klubben.

- Det er en stor utfordring for meg. Jeg er stolt over å være her, og stolt av å få lov til å ta over etter Arsène Wenger. Jeg har lært masse fotball av Wenger.

46-åringen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia. Denne sesongen vant PSG samtlige tre titler i Frankrike.