Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Unai Emery legger ingen demper på forventningene

Emery: - Arsenal skal kjempe om alle titler

Arsenal skal bli et lag som skal være med å kjempe om alle trofeer i framtiden, sa klubbens nye manager Unai Emery på en pressekonferanse onsdag.

OFFENSIV: Unai Emery ble onsdag presentert som Arsenal-manager i London. Han framsto svært offensiv. Foto: NTB/Scanpix
OFFENSIV: Unai Emery ble onsdag presentert som Arsenal-manager i London. Han framsto svært offensiv. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det er ingen enkel oppgave Unai Emery har tatt på seg. Onsdag ble han presentert som Arsène Wengers etterfølger, etter at franskmannen hadde ledet laget i 22 år.

Arsenal endte på 6.-plass denne sesongen og går inn i sin andre sesong på rad uten spill i mesterligaen.

Vi skal utvikle oss denne sesongen ved å kjempe om titlene vi er med og konkurrerer om, sa Emery.

- Jeg kan ikke love at vi skal vinne, men jeg kan love at vi skal jobbe hardt for å klare det, sa Arsenals nye manager og la til at han ønsket å gjøre klubben til et av Europas beste lag.

Krever mye

- Vi skal bli bedre, som enkeltspillere og som lag. Jeg vil at laget skal gjøre fansen stolt, sa 46-åringen som beskriver seg selv som en som krever mye av seg selv, klubben og spillerne.

- Det er to ting som er viktig for meg: Det ene er ballbesittelse. Det andre er at vi presser hardt for å vinne den tilbake når vi ikke har den.

På pressekonferansen onsdag fortalte 46-åringen at han nå skal sette seg ned å prate med hver enkelt spiller, ansikt til ansikt. Han ønsket ikke å snakke om enkeltspillere, men gjorde et lite unntak da han ble spurt om framtiden til lagets tyske stjerne Mesut Özil.

- Han er en av de mest talentfulle spillerne i Arsenal, og jeg ønsker talentfulle spillere i laget, sa Emery som gjentok at alle, inkludert han selv, må gi hundre prosent.

Takket Wenger

Spanjolen startet pressekonferansen med å takke for tilliten og rettet en takk til Arsène Wenger for den jobben han har gjort for klubben.

- Det er en stor utfordring for meg. Jeg er stolt over å være her, og stolt av å få lov til å ta over etter Arsène Wenger. Jeg har lært masse fotball av Wenger.

46-åringen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia. Denne sesongen vant PSG samtlige tre titler i Frankrike.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media