Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emerys første ord

I et åpent brev uttaler Unai Emery seg for første gang siden han fikk sparken som hovedtrener i Arsenal fredag.

FIKK SPARKEN: Unai Emery. Foto: NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Unai Emery. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spanjolen tok over etter klubblegenden Arsène Wenger sommeren 2018. Etter en brukbar debutsesong, har det vært tyngre for spanjolen den siste tiden. I ligaen er Arsenal nummer åtte, og torsdagens 1-2-tap hjemme mot Eintracht Frankfurt i europaligaen var klubbens sjuende strake kamp uten seier.

Det er den verste rekken klubben har hatt siden 1992.

Det endte med at Emery fredag fikk sparken. Senere fredag kom 48-åringen med sin første uttalelse etter sparkingen.

– Det har vært en ære å være hovedtrener i Arsenal, sier han i det åpne brevet som er publisert på Arsenals hjemmesider.

TREDEMØLLE: Vanja Rolandsgårdens egen fotballøvelse, der hun bruker tredemølle, hylles over hele verden. Video: Vanja Rolandsgården Vis mer

Han takker videre supporterne og sier at han jobbet med lidenskap og at han ga alt han kunne.

– Det er ingenting jeg ville likt bedre enn å ha gitt dere bedre resultater. Dette har vært ett og et halvt år fullt av følelser, med flotte øyeblikk og noen mer bitre opplevelser, sier spanjolen.

Forrige sesong endte Arsenal på 5.-plass i Premier League, ett poeng bak fjerdeplassen som gir spill i mesterligaen. Emery ledet også sitt lag til finalen i europaligaen. Der ble det tap for byrival Chelsea.

Assistenttrener og klubbhelt Fredrik Ljungberg har tatt over som midlertidig sjef i Arsenal. Klubben spiller ligakamp borte mot Norwich søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media