Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil: - Nå skal killer'n i meg fram

- Mulig å forsvare OL-gullet på 20-kilometer.

JAKTER NORSK GULL: Emil Hegle Svendsen (t.v) og Ole Einar Bjønrdalen er to norske gullhåp på dagens normalprogram i OL. Emil er svært revansjesugen etter to svake løp, mens Bjørndalen allerede har en gull i Sotsji.
JAKTER NORSK GULL: Emil Hegle Svendsen (t.v) og Ole Einar Bjønrdalen er to norske gullhåp på dagens normalprogram i OL. Emil er svært revansjesugen etter to svake løp, mens Bjørndalen allerede har en gull i Sotsji. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Under dagens normalprogram for herrene i skiskyting er det to spørsmål som blir spennende å få svar på:

Vil Ole Einar Bjørndalen vinne og passere Bjørn Dæhlie på lista over tidenes mestvinnende vinterolympiere?
• Vil Emil Hegle Svendsen slå tilbake etter nedturen på sprint og jaktstart, og tvinge fram formen han må ha for å vinne OL-gull?

Liker urøvelsen
Begge har gode erfaringer med skiskytingssportens urøvelse:

Hegle Svendsen er regjerende olympisk mester på øvelsen, mens Bjørndalen har gull og to sølv på de tre siste OL-konkurranse på 20-kilometer.

I går erkjente Emil Hegle Svendsen at han trente feil de siste ukene før OL. Han burde kjørt flere harde økter i perioden fra det siste verdenscupløpet han gikk i Ruhpolding og fram til OL-starten. 

Men i tillegg har han og Bø-brødrene trolig hatt for få døgn i høyden før vinterlekene startet.

Formen kan komme brått
Derfor kan formutløsningen være rett rundt hjørnet. Den kan komme på dagens normalprogram på Laura skiskytterstadion.
Hegle Svendsen velger iallfall å være optimist.

- Jeg håper at formen kommer, for nå skal killer?n i meg fram, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Siden mandagens jaktstart har han stort sett bare tatt det med ro, og forsøkt å tyne fram overskuddet. I høyden her i Sotsji har kroppen føltes tung og daff.

Sterkt sinne
- Det du ikke har gjort noe med før OL får du uansett ikke gjort noe med nå. Nå handler det bare om å forberede seg så godt som mulig til neste løp.

- Og revansjelysten er selvfølgelig veldig stor. Det sinnet som våkner når ting ikke går som det skal er sterkt. Om jeg får brukt det på riktig måte, så kan det bli bra, sier han til Dagbladet.

NY NEDTUR: Emil Hegle Svendsen har en 9. og 7. plass i OL så langt. Nå håper han at formen kommer i tide til å redde moroa resten av mesterskapet. I dag er det ny gullsjanse på 20-kilometeren. Foto: NTB scanpix
NY NEDTUR: Emil Hegle Svendsen har en 9. og 7. plass i OL så langt. Nå håper han at formen kommer i tide til å redde moroa resten av mesterskapet. I dag er det ny gullsjanse på 20-kilometeren. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hva skal til for at du blir fornøyd med dette mesterskapet?

- Målsettingen er den samme: Gull individuelt og gull i stafett. Da er jeg der. Det er en lang vei å gå for å klare det, men de ter mulig å forsvare OL-gullet på 20-kilometer, sier Emil Hegle Svendsen.

Ole tror på Emil
Få — om noen — har større kompetanse og erfaring på høydetrening enn Ole Einar Bjørndalen. Med OL-gullet på sprinten viste 40-åringen hva gode forberedelser har å si.

Han er overbevist om at lagkamerat Emil er i ferd med å komme over kneika formmessig.

- Du kan se at Emil er i bedre humør nå. Det er et godt tegn formmessig. Han er helt klart på hugget, og tror jeg han blir ekstremt sterk på 20-kilomteren, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Han mener konkurransen er helt åpen, og tror gullkampen vil stå mellom rundt ti mann.

- Jeg tror mange kommer til å skyte godt, for det har vært perfekte skyteforhold så langt i OL. Men siden vi går i høyden, og løypene er tøffe, så vil det sikkert bli krevende på slutten for mange uansett. Dette kan bli spennende, sier Bjørndalen.

Tarjei ser muligheter
Tarjei Bø (25) er verdensmester på 20-kilometer fra 2011. Han er svært revansjelysten etter et magert OL så langt for hans del (39. og 27. plass).

Han er den som klarest har gitt uttrykk for at den fysiske formen ikke har vært bra. Men i en skytekonkurranse — som normalprogrammet er, med ett minutts tillegg for hver bom — så ser han muligheter i dag.

- Det er mulig å redde inn mye på god skyting. Derfor mener at jeg at 20-kilometeren er en kjempemulighet for meg, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Ole, Emil eller Martin
Johannes Thingnes Bø (20) er sistemann på det norske laget i dag. Han gikk seg opp fra en 55. plass på sprinten til 32. plass på jaktstarten — og føler at formen er i stor framgang.

- Jeg føler at ting er på vei oppover, og gleder meg veldig til de neste konkurransene. Formen er bra nå. Jeg har kanskje vært råere før i år, men det var i lavlandet, sier Johannes Thingnes Bø (20).

Han tror derimot at gullkampen i dag vil stå mellom Ole Einar, Emil og franske Martin Fourcade.

- Det som har skjedd er kanskje det beste som kunne skje for Emil. Han er så revansjesugen at han kommer til å finne fram monsteret i seg, sier Johannes Thingnes Bø.

Hele Norges coronakart