Emil: - Vemodig at dette var min siste OL-øvelse

Han drømte om å rette opp stafettfadesen fra forrige OL. Så gjentok marerittet seg i stedet for Emil Hegle Svendsen (32).

OVERRASKENDE TAP: Emil Hegle Svendsen (foran t.h) og de andre sølvvinnerne på dagens herrestafett i skiskyting på vei til pressekonferanse etter løpet. Norge var storfavoritter til å vinne, men måtte se seg slått av Sverige. For Emil ble det et nytt mareritt på sisteetappen, som i Sotsji i forrige OL.
OVERRASKENDE TAP: Emil Hegle Svendsen (foran t.h) og de andre sølvvinnerne på dagens herrestafett i skiskyting på vei til pressekonferanse etter løpet. Norge var storfavoritter til å vinne, men måtte se seg slått av Sverige. For Emil ble det et nytt mareritt på sisteetappen, som i Sotsji i forrige OL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): - At jeg skulle tape for en svenske i min siste OL-start… Det er bare i skiskyting sånne mirakler kan skje, sier en fattet Emil Hegle Svendsen etter sølvmedaljen på dagens skiskytterstafett.

I Sotsji for fire år siden var trønderen utrøstelig etter at han gikk Norge fra første- til fjerdeplass på sin ankeretappe.

- Jeg vil heller mislykkes på tre VM-stafetter enn én OL-stafett, sa han til Dagbladet etter den gedigne nedturen i 2014.

Da var det tungt å tape en ny duell på ankeretappen i neste OL-stafett.

Det startet bra:

Etter at Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø hadde gjort unna sine etapper, gikk Emil Hegle Svendsen og svenskenes ankermann, Fredrik Lindstrøm likt ut.

Begge skjøt fullt på liggende, før dramatikken startet på den avgjørende stående serien.

- Jeg kom dårlig i gang med serien med to bom. Jeg kjempet på hvert skudd, men kom aldri inn i noen god følelse, og klarte dessverre ikke å få ned blinkene, beklager Emil Hegle Svendsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.