Emil (20) vårt nye OL-håp

Emil Hegle Svendsens (20) store mål denne sesongen var å kvalifisere seg til junior-VM. Nå er han het OL-kandidat.

Det så lenge ut til at det skulle bli en pallplassering for unge Emil på gårsdagens jaktstart i skiskyting i Ruhpolding i går. Dessverre skjøt skiskyttertalentet seg bort på slutten.

-  Det gikk egentlig veldig bra, men så mista jeg litt piffen på siste runde. Jeg hadde ikke det siste lille ekstra som skulle til for å bli blant de aller beste, sier han til Dagbladet.

Nummer ni

Svendsen lå på tredje plass etter første skyting, og halvveis i løpet var han nummer to.

Men da han fikk en ekstrarunde på siste stående skyting, ble konkurrentene for raske for 20-åringen, som til slutt ble nummer ni. 33,8 sekunder bak vinneren, tyske Michael Rösch.

-  Jeg kan forbedre meg både på skyting og i sporet, men jeg føler jeg har vist at jeg kan gjøre det bra nå. Så nå kan jeg senke skuldrene litt.

I går tok trener Roger Grubben ta ut skiskytterlaget som skal til OL. Unge Svendsen blir med til Torino.

Fornøyd

-  Jeg skal selvfølgelig gjøre mitt beste i OL. Jeg hadde som mål å komme til junior-VM denne sesongen, så jeg er veldig fornøyd, sier Svendsen. Her er Norges skiskyttertropp til OL i Torino:

Menn: Frode Andresen, Lars Berger, Ole Einar Bjørndalen, Stian Eckhoff, Halvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen.

Kvinner: Gunn Margit Andreassen, Tora Berger, Gro Marit Istad Kristiansen, Liv Grete Skjelbreid Poirée og Linda Tjørhom.

TROR PÅ PLASS: Emil Hegle Svendsen håper trener Roger Grubben har en plass til han i OL-troppen han tar ut i dag.