Emil avslører bløffen: - Som 15-åring var jeg Norges dårligste skiløper

Enda en grunn til å slutte med misforstått barneidrett.

OVERRASKELSEN:  Emil Iversen er med i tetstrien i Ski Tour Canada etter seieren på gårsdagens 17,5 km fellesstart. FOTO: EPA/Andre Pichette.
OVERRASKELSEN: Emil Iversen er med i tetstrien i Ski Tour Canada etter seieren på gårsdagens 17,5 km fellesstart. FOTO: EPA/Andre Pichette. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INGEN spesielt god dag for misforstått barneidrett under de to andreetappene i Ski Tour Canada. For der vant de to norske løperne som var absolutt lengst unna betegnelsen «barnestjerne». Therese Johaug og Emil Iversen avslørte enda en gang bløffen om at det gjelder å dytte fram ungene dine så fort som mulig for å bli flinkest i idrett.

Historien om Thereses første famlende renn er velkjent. Det var dengang mammaen hennes bare håpet at alle nederlagene i løypa ikke helt skulle ødelegge gleden over å gå på ski. I går utklasset Therese alle, og dro videre med nye seiersbonuser i en karriere som er i ferd med å gjøre henne til en av norsk idretts største økonomiske suksesser.

Det får så være for en jente som teller mye foran egne penger. Blant annet det at at unger skal få være unger også med startnummer på brystet, og der er den nye historien om Emil Iversen.

Eller kanskje om pappaen hans og et par andre fornuftige folk som ga Emil tid og rom til å gjøre akkurat det ut av langrenn som han selv ville.

PAPPA Ole Morten Iversen er en høyt respektert langrennstrener og lærer på den legendariske skilinja til Frode Estil på Meråker Videregående. På den skolen skulle Emil egentlig ha begynt med fotball. Dengang syntes Emil at han hadde sine grunner til å drive med noe annet enn pappas favorittsport:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer