Emil Hegle Svendsen legger opp

EMIL!!!! Den gladeste gutten av de alle

Definitivt en av de mest populære. Men også en av de aller beste.

TAKK FOR EN GLAD TV-TID: Få har gjort mer for samle de norske TV-seerne rundt skiskyting enn Emil Hegle Svendsen. Samboer Samantha Skogrand får gi klemmen på vegne av oss alle. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
TAKK FOR EN GLAD TV-TID: Få har gjort mer for samle de norske TV-seerne rundt skiskyting enn Emil Hegle Svendsen. Samboer Samantha Skogrand får gi klemmen på vegne av oss alle. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er muligens en historisk tilfeldighet at skiskytternes første seier på popularitetsbarometere på norsk TV falt sammen med Emil Hegle Svendsen første internasjonale gull. Det skjedde i 2003; året da skiskyting distanserte fotball som den mest populære TV-idretten samtidig som Emil ble juniorverdensmester.

Femten år seinere er det såvisst ingen tilfeldighet at den avstanden har holdt seg idet den passe voksne Emil tok sin siste OL-medalje og syntes nok var nok når det gjaldt moro på standplass.

For glade, trivelige Emil er i den lille gruppen av skiskytingens stjerner som har åpnet sporten for det aller bredeste TV-publikummet.

KANSKJE har han vært den aller viktigste utøveren bak disse popularitetskåringene. Da Emil Hegle Svendsen gjennomgående var blant var sportens beste i de sju sesongene fra gjennombruddet i Østersund-VM 2008 til Sotsji-OL 2016, konkurrerte skiskyting også ofte ut også langrenn i antall TV-seere.

Det bildet har forandret seg litt de siste årene mens Hegle Svendsen har slitt med helsa. Uten en «Super-Svendsen» som levde opp til kallenavnet sitt, mistet norsk skiskyting litt av glansen. Mens stjerneløperen i flere vintre på rad slet med magetrøbbel og ujevn form, fikk sporten hans uventet trøbbel på sponsorfronten. Med en folkekjær topputøver mindre, mistet selv den ellers kommersielt bevisste skiskytingen litt av appellen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer