KOMPISDUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) tapte duellen om andreplassen i sammenlagtcupen mot Emil Hegle Svendsen, men kompisene takket hverandre for en god fight etter fellesstarten i Holmenkollen i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
KOMPISDUELL: Johannes Thingnes Bø (t.v.) tapte duellen om andreplassen i sammenlagtcupen mot Emil Hegle Svendsen, men kompisene takket hverandre for en god fight etter fellesstarten i Holmenkollen i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

- Emil drar kortet i kveld, så det blir det bra likevel

Skiskyttergutta lover en «vill» fest.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Fourcade har vært helt suveren i verdenscupen i år, men bak franskmannen har Emil Hegle Svendsen (28) og gutten med årets gjennombrudd, Johannes Thingnes Bø (20) utkjempet en durabelig fight om andreplassen.

Før dagens sesongavsluttende fellesstart i Holmenkollen hadde «junioren» tre poengs luke på Emil, men med 14. plass på Emil og 22. plass på Johannes i dag, så trakk eldstemann det lengstre strået til slutt.

Emil hevdet etter jaktstarten lørdag at han ikke var så opptatt av kampen om andreplassen, men etter at han tok, så innrømte han at det lå litt prestisje der likevel.

- Betyr litt i euro
- Det var greit å få jekket han litt ned, jeg skal innrømme det, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Det betyr jo også litt i euro, sier han og smiler.

- Det var euroen jeg også tenkte på, så jeg så dem forsvinne i horisonten der, sier Johannes Thingnes Bø og ler.

- Men det blir Emil som drar kortet i kveld, så da blir det en bra fest, he he.

Andreplass sammenlagt i verdenscupen gir 20.000 euro (168.000 norske kroner), mot 15.000 euro (125.000 kroner) for tredjeplass - så forskjellen på andre- og tredjeplass er gode 43.000 kroner.

- Bestilt strippere...
Til uka er det NM på Voss, men før det skal sesongavslutningen markeres på behørig vis. I kveld slår skiskytterne ut håret på en fest flere har ventet på i lengre tid nå...

- Det kommer til å bli helt vilt. Vi har bestilt strippere og alt, og så blir det nachspiel hos meg med utvalgte gjester, fleiper Emil Hegle Svendsen.

- Neida, men det er godt å være ferdig med sesongen, jeg skal innrømme det, sier han.