SKAL MER MELLOM RENN: Emil Hegle Svendsen har fått august ødelagt av sykdom, men er ikke veldig bekymret. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKAL MER MELLOM RENN: Emil Hegle Svendsen har fått august ødelagt av sykdom, men er ikke veldig bekymret. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Emil endelig kvitt magesåret

Har mistet 100 timer trening.

|||Magesåret er endelig grodd og Emil Hegle Svendsen (25) er i normal trening igjen.

— Det føles ok, sier Hegle Svendsen til Dagbladet om det å endelig kunne trene som normalt igjen.

Han fikk mageproblemer tidligere i sommer, og etter intense undersøkelser viste det seg at den mystiske sykdommen — som Dagbladet omtalte 21. august — var et magesår.

Slikt gir treningsforbud.

— Men nå er — så vidt jeg vet — magesåret grodd igjen, og jeg er klar til å gi gass, sier Emil.

Måned uten trening Men det har kostet å stå på sidelinja. Emil har mange blanke sider i treningsdagboka.

— Jeg anser hele august som helt tapt treningsmessig.

— Det vil si at hundre timer trening ikke ble gjort. Klart det kommer til å merkes siden august er en av de aller viktigste månedene med tanke på mengdetrening. Og det går jo ikke an å ta igjen tapt trening.

— Likevel er jeg innstilt på å gjøre en bra jobb framover nå, og jeg ser for meg at jeg kommer til å trene mer mellom rennene denne sesongen enn tidligere, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

Kjedelig — Det er fortsatt et halvår til VM, så jeg er ikke så bekymret for det. Planen er fortsatt å prøve å være i god form til den tid. Med tanke på rennene før jul kan sykdomsperioden kanskje virke negativt inn, men på lang sikt tror jeg ikke det har så stor betydning.

— Hvordan får en toppidrettsutøver på heltid dagene til å gå når en ikke kan trene?

— Det er selvfølgelig jævlig kjedelig å sitte å tenke på at konkurrentene trener knallhardt mens jeg er på stedet hvil, men jeg klarte å  holde humøret oppe og fikk trent mye skyting. Tida gikk også med til å dra fram og tilbake fra Lillehammer til Oslo flere ganger i uka for undersøkelser, sier Hegle Svendsen.