Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Emil er en inspirasjon for meg

Bjørndalen synes han minner om Poiree.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Han har 81 verdenscupseire, åtte individuelle VM-gull og fem individuelle OL-gull.

Ole Einar Bjørndalen er skiskytteren alle strekker seg etter og ønsker å slå. Det virker usannsynlig at han skulle ha noe å lære av en 22-åring fra Trondheim.

Men Bjørndalen føler seg aldri utlært - og sølvvinneren på normaldistansen mener han har ting å lære fra gullvinneren, Emil Hegle Svendsen.

- Det er klart jeg kan lære litt av ham. Jeg har sett hvordan han beveger seg på ski og løser oppgavene, sier Bjørndalen.

For han slår seg ikke til å ro med at han har vært best, Bjørndalen søker alltid å bli bedre, og derfor er han den mesteren han er.

I Bjørndalens øyne minner Hegle Svendsen om en tidligere rival, den nå pensjonerte franskmannen Raphael Poiree.

- Jeg så hvordan Raphael løste ting, og Emil er en sånn type. Han er en inspirasjon for meg, Emil er offensiv og temperamentsfull, sier Bjørndalen.

Selv var han 24 år da han tok sitt første individuelle OL-gull, mens han måtte vente enda fem år på sitt første individuelle VM-gull.

NORSK FEST I SVERIGE: Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen sørget for norsk dobbeltseier på nordmaldistansen. Gullet var Emils første i karrieren. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
NORSK FEST I SVERIGE: Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen sørget for norsk dobbeltseier på nordmaldistansen. Gullet var Emils første i karrieren. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Halvard Hanevold er mektig imponert over at Hegle Svendsen tar VM-gull i en alder av 22.

- Det er utrolig imponerende at han setter sammen et så imponerende løp i et VM, at han samler og skjerper seg etter en svak helg. Jeg er temmelig sikker på at dette bare er begynnelsen, jeg tror han vil prege skiskyting framover, sier Hanevold.

Og konstaterer med et visst vemod at det blir vanskeligere å mobbe jyplingen i tida som kommer. Men han klarer ikke å la være helt.

- Emil er en godgutt, han er en mammadalt. Han virker tøff og kjekk, men i virkeligheten er han bare en snill og ordentlig gutt, flirer Hanevold.

VIL ALLTID LÆRE: Verdens beste skiskytter gjennom tidene er alltid på jakt etter detaljer som kan gjøre ham bedre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media