SE HAN TRENER: Emil Hegle Svendsen (t.h) i en lett treningsøkt med de andre norske gutta på Vysocina stadion nå i formiddag. Etter økta blir det klart om landslagsledelsen melder Emil på stafettlaget i morgen. Foto: Bjørn Langsem
SE HAN TRENER: Emil Hegle Svendsen (t.h) i en lett treningsøkt med de andre norske gutta på Vysocina stadion nå i formiddag. Etter økta blir det klart om landslagsledelsen melder Emil på stafettlaget i morgen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Emil er i bedring, så vi har et godt håp om at han rekker stafetten

Her er Emil Hegle Svendsen i trening igjen.

NOVE MESTO (Dagbladet): Det norske stafettlaget hadde pressetreff på formiddagen i dag, men der stilte bare tre mann: Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og gårsdagens overraskelsesmann Henrik L'Abeé-Lund.

Sistemann på laget, Emil Hegle Svendsen, var fortsatt isolert fra resten av troppen etter luftveissykdommen som førte til at han måtte stå over gårsdagens 20-kilometer i VM.

- Lett treningsøkt Det store spørsmålet er selvsagt om mannen med tre VM-gull så langt i mesterskapet blir frisk i tide til å gå morgendagens stafett, og troen på det har økt steget siste døgnet.

- Emil er i bedring. Han skal ha en lett treningsøkt, og så tar vi en avgjørelse seinere i dag med tanke på stafetten i morgen, sier landslagslege Petter Sørensen til Dagbladet.

- Er det overvekt sannsynlighet for at han starter?

- Vi håper på det. Vi hadde ikke sendt han i trening om vi ikke hadde hatt et godt håp om det, men det er vanskelig å si noe sikkert nå, sier legen.

- Nå skal han få kjenne hvordan kroppen virker. Emil har ligget brakk på senga i mange timer, så han må få lov til å røre litt på seg. Men det er framgang, ja.

Meldes inn klokka 16 Klokka 16 i dag må landslagstrener Espen Nordby Andersen melde inn stafettlaget, men det endelige uttaket kan han endre på helt fram til to timer før løpsstart i morgen. Dermed blir Emil Hegle Svendsen uansett meldt inn på laget i dag.

- Vi tar den endelige avgjørelsen når vi har alle fakta på bordet. Vi må ta ting step by step, men Emil er i bedring, sier Espen Nordby Andersen til Dagbladet.

- Og ettersom vi kan ikke må melde inn det endelige laget før innen to timer før start, så har vi det uansett ikke travelt ennå, legger han til.

- Bikket 50-prosenten Tarjei Bø delte rom med Emil før kompisen ble syk og flyttet over på isolat. Han er også optimistisk på Hegle Svendsens vegne:

- Jeg er ikke helt sikker på at han blir klar, men muligheten for det har iallfall bikket 50-prosenten. Nå er det større sjanse for at han stiller enn at han ikke stiller, sier tidligere romkamerat Tarjei Bø til Dagbladet.

Den endelige rekkefølgen på laget blir klar når det er klart om Emil stiller eller ikke, og Ole Einar Bjørndalen er opptatt av at de øvrige på laget nå må ha fullt fokus på oppgaven som venter.

- Vi venter også spent på om Emil blir frisk i tide, men vi kan ikke bruke energi på det. Nå må vi fokusere på det vi skal gjøre. Alt annet er uvesentlig. Kommer han på start, så er det en bonus, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

- Vi kan vinne uten Emil også, forsikrer han.