- Emil er ung, han må lære

Raphaël Poirée hadde gjort det samme som Bjørndalen.

KNEPENT TAP: Raphaël Poirée (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen med målfotoet som viser at franskmannen tapte med en tålengde for rivalen i sitt siste verdenscupløp i Holmenkollen i 2007. Foto: Heiko Junge, Scanpix
KNEPENT TAP: Raphaël Poirée (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen med målfotoet som viser at franskmannen tapte med en tålengde for rivalen i sitt siste verdenscupløp i Holmenkollen i 2007. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere skiskytterstjerna Raphaël Poirée gir full støtte til Ole Einar Bjørndalens opplegg under jaktstarten i Östersund på søndag.

- Hvis jeg hadde vært i samme situasjon som Ole, hadde jeg gjort det samme. Jeg hadde bare ligget bak. For ham var det den beste måten gjøre det på, sier franskmannen til Dagbladet.

Poirée tror Emil Hegle Svendsen ble sint fordi han tapte, men mener ikke det at trønderen måtte gå først i løypa var grunnen til at han tapte løpet på siste skyting.

- Nei, han hadde bare feil fokus. Han gjorde et veldig godt løp, og er i bedre form enn Ole Einar. Men han er litt ung ennå, sier Poiree.

- Tror han lærer fort Han tror litt mer rutine i slike situasjoner er det som skal til for at Hegle Svendsen blir sesongens beste skiskytter.

- Jeg tror Emil vil være litt foran Ole hvis han ikke gjør slike feil som han gjorde i siste løp. Han må lære, men jeg tror han lærer fort, sier Poirée.

I sin aktive karriere opplevde også han dueller som thrilleren vi så på søndag. Og han husker spesielt et oppgjør mot Frode Andresen fra Lahti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer