Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Emil er ung, han må lære

Raphaël Poirée hadde gjort det samme som Bjørndalen.

KNEPENT TAP: Raphaël Poirée (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen med målfotoet som viser at franskmannen tapte med en tålengde for rivalen i sitt siste verdenscupløp i Holmenkollen i 2007. Foto: Heiko Junge, Scanpix
KNEPENT TAP: Raphaël Poirée (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen med målfotoet som viser at franskmannen tapte med en tålengde for rivalen i sitt siste verdenscupløp i Holmenkollen i 2007. Foto: Heiko Junge, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Den tidligere skiskytterstjerna Raphaël Poirée gir full støtte til Ole Einar Bjørndalens opplegg under jaktstarten i Östersund på søndag.

- Hvis jeg hadde vært i samme situasjon som Ole, hadde jeg gjort det samme. Jeg hadde bare ligget bak. For ham var det den beste måten gjøre det på, sier franskmannen til Dagbladet.

Poirée tror Emil Hegle Svendsen ble sint fordi han tapte, men mener ikke det at trønderen måtte gå først i løypa var grunnen til at han tapte løpet på siste skyting.

- Nei, han hadde bare feil fokus. Han gjorde et veldig godt løp, og er i bedre form enn Ole Einar. Men han er litt ung ennå, sier Poiree.

- Tror han lærer fort Han tror litt mer rutine i slike situasjoner er det som skal til for at Hegle Svendsen blir sesongens beste skiskytter.

- Jeg tror Emil vil være litt foran Ole hvis han ikke gjør slike feil som han gjorde i siste løp. Han må lære, men jeg tror han lærer fort, sier Poirée.

I sin aktive karriere opplevde også han dueller som thrilleren vi så på søndag. Og han husker spesielt et oppgjør mot Frode Andresen fra Lahti.

- Jeg tror det var i 2002. Jeg gjorde som Ole Einar og lå bak Frode, for han var i bedre form i sporet. Men jeg visste at jeg hadde en mulighet på siste skyting. Han bommet to, jeg bommet ingen, sier Poirée.

FEIL FOKUS: Poirée tror ikke Emil Hegle Svendsen hadde et dårligere utgangspunkt enn Ole Einar Bjørndalen før den avgjørende siste skytingen fordi han måtte gå først i løypa. - Han hadde bare feil fokus, sier franskmannen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
FEIL FOKUS: Poirée tror ikke Emil Hegle Svendsen hadde et dårligere utgangspunkt enn Ole Einar Bjørndalen før den avgjørende siste skytingen fordi han måtte gå først i løypa. - Han hadde bare feil fokus, sier franskmannen. Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet Vis mer

Dermed gikk franskmannen inn til seier, mens Andresen ble nummer to.

Bra med spenning Poirée tror ikke det er noe problem for løperne på det norske laget at det blir rivalisering dem imellom.

- Det er bare bra, man må ha litt spenning, sier han.

I går sa en annen tidligere konkurrent av Bjørndalen og Svendsen, Halvard Hanevold omtrent det samme.

- På et visst nivå er det veldig sunt med litt temperatur. I skiskyting har det vært veldig diplomatisk. Jeg tror ikke man taper på mer temperatur, sa Hanevold til Dagbladet.

LOT ANDRESEN DRA: Her er Raphaël Poirée under jaktstarten i verdenscupen i Lahti i 2002. Da hang han på Frode Andresen til siste skyting, skjøt fullt hus og vant løpet foran nordmannen som bommet to ganger.Foto: Jussi Nukari, EPA/Scanpix
LOT ANDRESEN DRA: Her er Raphaël Poirée under jaktstarten i verdenscupen i Lahti i 2002. Da hang han på Frode Andresen til siste skyting, skjøt fullt hus og vant løpet foran nordmannen som bommet to ganger.Foto: Jussi Nukari, EPA/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!