Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil etter superløpet: - Det verste som kan skje er at Fourcade blir VM-konge

Gikk inn til bronse.

FIKK BANK: Emil Hegle Svendsen gikk et superløp og tok bronse i dag. Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade var det lite å gjøre med. Svendsen innrømmer at det smerter å se sin franske rival dominere. Foto: Hans Arne Vedlog
FIKK BANK: Emil Hegle Svendsen gikk et superløp og tok bronse i dag. Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade var det lite å gjøre med. Svendsen innrømmer at det smerter å se sin franske rival dominere. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen var en slagen mann etter å ha endt på 17. plass på gårsdagens VM-sprint. Trønderen sa til Dagbladet at han syntes det var pinlig å ikke klare å levere og at sisterunden rett og slett gjorde ham flau.

I dag slo imidlertid 30-åringen tilbake. Svendsen gikk et helt strålende løp og gikk seg opp fra 17. plass til bronse i nasjonalanlegget.

- Det var ikke akkurat pinlig i dag, Emil?

- Nei, det var mye bedre i dag, det var det. Det føles som en stor personlig seier å komme tilbake. Det er ikke så lett som folk kanskje tror. Det psykiske påvirker alt du gjør og da er det vanskelig å komme seg ut av en sånn ond spiral. Jeg følte at jeg tok et bra steg i riktig retning i dag, sier han til Dagbladet.

- Det føltes veldig mye bedre enn i går. Det var stor forskjell og jeg hadde en god følelse.  Jeg kjente at det var lettere. Det er noe man venter på at skal skje, legger han til.

- Mye usikkerhet Trønderen forstår imidlertid ikke hvordan formen kunne være så enormt mye bedre i dag. Han sier at mye handler om innstillingen.

- Det har vært mye usikkerhet i vinter og det hjalp ikke akkurat på det som skjedde i går. Det var mange svarte tanker, men jeg hadde bestemt meg før VM at jeg ikke skulle grave meg ned på samme måte som tidligere i vinter. Det var en av oppgavene mine før VM. Selv om man strever og har det vondt i perioder, så føles det godt når man får det til igjen, sier han.

Svendsen innrømmer at han fryktet det verste i går, nemlig sykdom:

- Jeg er overlykkelig over at det ikke er noe galt, for man føler at det er det. At det er sykdom eller noe sånt. Jeg var svimmel i lang tid etter at jeg kom i mål i går. Det er merkelig, men i dag var det mye bedre. Jeg var ganske bekymra i går.

Banket Thingnes Bø I dag gikk han bortimot et perfekt renn og endte altså på bronseplass. Suverene Martin Fourcade og utrolige Ole Einar Bjørndalen var det lite å gjøre med.

Svendsen havnet isteden i en duell med lagkompis Johannes Thingnes Bø på siste runde. Der var altså trønderen sterkest, og henviste lillebror Bø til den bitre 4. plassen for andre dag på rad.

Svendsen lot Thingnes Bø dra nesten hele den siste runden, men slo til på den siste flaten før innspurten.

- Jeg var glad for at Johannes ville dra. Han viste noen tegn til å være litt sliten på toppen av bakkene, så da visste jeg at jeg skulle prøve å slå til på den flaten. Det har jeg gjort før også og det har funka bra. Det funka i dag også, sier han.

- Jeg hadde dratt hvis han hadde insistert, men han la seg foran og dro og det var jeg takknemlig for. Da vi gikk ut på sisterunden tenkte jeg at det like gjerne kunne bli 4. plass. Jeg er utrolig glad for at jeg klarte å henge med, legger han til.

- Verste som kan skje Emil Hegle Svendsen sa før VM at det verste som ville skje var at Martin Fourcade (27) ble VM-konge. Franskmannen har allerede tre gull, og Svendsen innrømmer at rivalens storeslem smerter.

- At Fourcade blir VM-konge er det verste som kan skje, så vi får prøve å gi ham kamp på det som gjenstår og se om vi kan rette opp litt av inntrykket, sier han.

- Jeg liker selvsagt ikke at Fourcade har tre gull, selvfølgelig ikke. Målet mitt er å være med i toppen. Målet mitt er å kjempe med ham og det vet jeg at jeg er god nok til. Jeg skal bare komme meg på rett kjøl og da skal jeg være der, legger han til.

- Tar ham i svingen Om Svendsen skulle møte Fourcade til duell på siste runde på fellesstarten, vet han hva som skal til.

- Jeg så at han gikk bra (i den siste bakken) på mixed-stafetten, så jeg skal absolutt ikke si at jeg hadde knust ham der. Han går bra i bakken, men jeg tror jeg slår ham i svingen og bort flaten før den siste svingen. Vi får se om jeg får muligheten til å gjøre det. Det hadde vært deilig å møte ham sånn, sier han, og legger til:

- Det hadde vært forjævlig hvis han vinner resten i VM også, så vi skal gjøre alt vi kan for å slå ham.

OPPTUR: Emil Hegle Svendsen var langt nede etter gårsdagens 17. plass, men i dag fikk han seg en enorm opptur. Foto: Hans Arne Vedlog
OPPTUR: Emil Hegle Svendsen var langt nede etter gårsdagens 17. plass, men i dag fikk han seg en enorm opptur. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer