Emil falt, og bare Ole Einar traff på alt

Norge nummer tre på stafetten i Anterselva.

ANKERMANN: Tarjei Bø gikk Norge inn til tredjeplass - til tross for tre bom på siste skyting. Foto: Vincenzo Pinto, AFP/Scanpix
ANKERMANN: Tarjei Bø gikk Norge inn til tredjeplass - til tross for tre bom på siste skyting. Foto: Vincenzo Pinto, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tarjei Bø måtte ta i bruk fire ekstraskudd, hvorav tre på stående skyting på dagens skiskytterstafett i Anterselva.

Han knuste russiske Maxim Tsjoudov på sisterunden, og sørget dermed for tredjeplass til Norge.

Michael Greiss gikk inn til klar seier for Tyskland, mens Italia tok en meget populær andreplass på hjemmebane.

Ole Einar Bjørndalen, som også var Norges bestemann på fellesstarten i går, var den eneste av de norske gutta som ikke trengte å ta i bruk ekstraskuddene i løpet av to skytinger.

Totalt måtte Norge bruke åtte ekstraskudd, men også de andre lagene i toppen brukte flere ekstraskudd. Vinnerne Tyskland klarte seg riktignok med sju, mens Italia brukte ni, og Russland måtte i likhet med Norge lade inn åtte ekstrapatroner.

Det norske laget tapte mye i sporet. Hovedgrunnen til det var et fall for Emil Hegle Svendsen på førsterunden, og en Alexander Os som ikke har langrennsformen helt inne, og tapte 20 sekunder til Tyskland på sisterunden etter sin stående skyting.

Slik gikk de norske gutta i dag, etappe for etappe:

1. Emil Hegle Svendsen Liggende: Bommet på femte skudd, men traff på første ekstraskudd. Gikk ut på 11. plass, blant annet bak Storbritannia.

Stående: Bommet på fjerde skudd, traff på første ekstraskudd.  Gikk ut på tredjeplass, 8,5 sekunder bak Russland.

Ved veksling: Tapte mye på sisterunden etter et fall. Vekslet på femteplass, 20,9 sekunder bak Russlands Anton Sjipulin.

2. Ole Einar Bjørndalen Liggende: Fullt hus på fem skudd, gikk ut på femteplass, 16,6 sekunder bak tyske Daniel Böhm, som feide ned alle blinkene i superfart.

Stående: En kanonserie av Bjørndalen, mens alle andre i teten bommet. Gikk ut i ledelsen, 9,5 sekunder foran Russland.

Ved veksling: Holdt avstanden til Russland, og vekslet 9,7 sekunder foran russiske Jevgenij Garanitsjev.

3. Alexander Os Liggende: Fullt hus, gikk likevel ut 4,5 sekunder bak italienske Lukas Hofer, som skjøt raskere.

Stående: Bommet på andre og tredje skudd. Traff med de to første ekstraskuddene. Gikk ut på fjerdeplass, 19,6 sekunder bak Tysklands Arnd Pfeiffer. Italia og Russland på plassene mellom.

Ved veksling: Tapte også mye på sisterunden og vekslet på fjerdeplass, 39 sekunder bak Tyskland.

4. Tarjei Bø Liggende: Bommet på fjerde skudd, men var kjapp med å lade og treffe med første ekstraskudd. Gikk ut som nummer fire, 50,8 sekunder bak Tysklands Michael Greiss, med Italia og Russland på plassene mellom.

Stående: Bommet på første, andre og fjerde skudd, men traff med alle tre ekstraskudd. Gikk ut som nummer fire, i ryggen på Maxim Tsjoudov, men fosset forbi russeren noen få meter etter streken. Norge og Russland gikk ut 41 sekunder bak Tyskland, og 18 sekunder bak Italia.

I mål: Tarjei fikk følge av Tsjoudov et stykke på sisterunden, men stakk til slutt fra russeren og sikret tredjeplassen, 28,2 sekunder bak Tyskland og 9,6 sekunder bak Italia som tok andreplassen.

BEST PÅ STANDPLASS: Ole Einar Bjørndalen var den eneste av de norske gutta som skjøt fullt hus uten å ta i bruk ekstraskudd på begge skytinger. Foto: Vincenzo Pinto, AFP/Scanpix
BEST PÅ STANDPLASS: Ole Einar Bjørndalen var den eneste av de norske gutta som skjøt fullt hus uten å ta i bruk ekstraskudd på begge skytinger. Foto: Vincenzo Pinto, AFP/Scanpix Vis mer