MEDALJE OG BLOMSTER:_  Emil Hegle Svendsen på seierspallen under nattens medaljeseremoni i Whistler. Blomsterbuketten havnet i fanget på kronprins Haakon. Og kom tilbake til sølvvinneren. Foto:  REUTERS/Leonhard Foeger
MEDALJE OG BLOMSTER:_ Emil Hegle Svendsen på seierspallen under nattens medaljeseremoni i Whistler. Blomsterbuketten havnet i fanget på kronprins Haakon. Og kom tilbake til sølvvinneren. Foto: REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

Emil fikk blomstene tilbake fra kronprinsen

- Jeg må ta fram Al Pacino seinere i OL.

|||
WHISTLER (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen kastet blomsterbuketten rett i fanget på kronprins Haakon i sin første olympiske seiersseremoni.
Men kronpinsen syntes ikke det var han som hadde fortjent blomster etter den første OL-øvelsen i skiskyting. Han leverte dem tilbake etter scenen etterpå og slo av en prat med den første norske medaljevinneren i Vancouver.

- Kronprinsen var veldig fornøyd, han syntes det  kult å se på, fortalte Emil Hegle Svendsen etter seremonien og den kongelige passiaren.

Danmarks kronprins og IOC-medlem Fredrik delte  ut medaljene. Også han slo av en prat.

- Hele greia var dritkult, jeg klarte ikke å slutte å smile, oppsummerer sølvvinneren.

- Tar du enda et trinn opp etter jaktstarten ?

- Jeg har tenkt litt på det, og skal ikke ta noen ting på forskudd. Det er mange som har gjort den feilen før, som har ligget godt an etter sprinten og tatt for gitt at de skulle vinne. Jeg er nødt til å nullstille meg.

Tidligere på dagen var trønderen litt mer breial: - Jaktstarten er min!

- Ole Einar på pallenOm humøret til Ole Einar Bjørndalen, kunne den norske sølvvinneren fortelle:

 ENTUSIASTISK TILSTEDE:  Kronprins Haaken - her mellom idrettspresident Tove Paule og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund - var hjertelig og entusiastisk tilstede på skiskytterarenaen i går. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
ENTUSIASTISK TILSTEDE: Kronprins Haaken - her mellom idrettspresident Tove Paule og generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund - var hjertelig og entusiastisk tilstede på skiskytterarenaen i går. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer

- Han er veldig fornøyd med at vi fikk en medalje til laget. Han var ikke veldig forbanna, men oppgitt over det som skjedde. Men vi får se Ole Einar på pallen minst en gang under disse lekene lekene. Han var misfornøyd, men skyldte ikke pa andre enn seg selv.

- Al Pacino kommer fram igjenEmil Hegle Svendsen brukte lang tid i dopingkontrollen.

- De gikk gjennom hvert punkt hundre ganger. Det må ha vært tidenes mest grundige dopingkontroll. Jeg brukte en og en halv time og har aldri opplevd noe lignende. Men det er helt greit.

Mellom sølvløpet og medaljeseremonien har Emil Hegle Svendsen sett film.

- Any Given Sunday er bra. Talen til Al Pacino må jeg ta fram igjen seinere i OL. Det var gåsehud, for å si det sånn.

 GULLJUBEL: Den franske gullvinneren Vincent Jay i lykkerus på stadion etter søndagens skiskytteråpning. Flankert av sølvvinner Emil Hegle Svendsen  og bronsevinner Jakov Fak fra Kroatia. FOTO: AFP/SCANPIX.
GULLJUBEL: Den franske gullvinneren Vincent Jay i lykkerus på stadion etter søndagens skiskytteråpning. Flankert av sølvvinner Emil Hegle Svendsen og bronsevinner Jakov Fak fra Kroatia. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer