Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil fikk gummibein på siste skyting: - Det skulle ikke vært lov med VM på hjemmebane

- Aldri vært så nervøs.

GJORDE JOBBEN: De andre norske gutta leverte gode etapper, og på siste etappe gjorde Emil Hegle Svendsen jobben - selv om han aldri har vært så nervøs på forhånd. Foto: Bjørn Langsem
GJORDE JOBBEN: De andre norske gutta leverte gode etapper, og på siste etappe gjorde Emil Hegle Svendsen jobben - selv om han aldri har vært så nervøs på forhånd. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske skiskyttergutta var under enormt press, men vant gull på VM-stafetten foran 27 000 elleville hjemmefans i Holmenkollen i ettermiddag.

Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø leverte, i tur og orden, gode etapper, og da sistnevnte sendte Emil Hegle Svendsen ut på siste etappe virket gullet norsk.

I hvert fall for oss som så på.

Men for Hegle Svendsen føltes det helt annerledes. Trønderen var nemlig så nervøs i minuttene før start at han nesten ikke visste hvor han skulle gjøre av seg.

Aldri vært så nervøs - Jeg var forferdelig nervøs. Sånn sett er det den verste dagen jeg noensinne har hatt. Det var veldig nervepirrende, men utrolig deilig å ta det.

- Jeg har aldri følt en sånn nervøsitet som i dag. Det var på toppen av skalaen for min del, sier han til Dagbladet.

- Hvordan opplevde du minuttene da du satt alene og ventet på at det skulle bli din tur?

- Man prøver å roe seg ned, og samtidig minne seg selv på det man skal ut og gjøre, men så har du den følelsen i brystet. Den er helt forjævlig. Det er toppen av nervøsitet. Det burde ikke vært lov med VM på hjemmebane i skiskyting. Det er helt forferdelig. Jeg tenkte før start at «hvis du klarer dette Emil, så klarer du alt». Presset var enormt, sier 30-åringen.

Kjente alkoholånde Men selv om han var nervøs da han skjøt, mener Svendsen at han fikk en fordel av hjemmebane ute i løypa. Det skal de 27 000 på tribunen ha noe av takken for.

- Uti løypa var det vill støtte. Folk heiet ikke, de brølte. Jeg har aldri opplevd sånn stemning. Folk gikk fullstendig fra skaftet. De bøyde seg over sperringene og ropte og brølte, og jeg kjente ånde av alkohol og øl. Jeg måtte flire litt for meg selv, sier han og gliser.

Svendsen hadde et halvminutt til tyske Simon Schempp da han gikk ut på den siste etappen, men etter den liggende skytingen var tyskeren nærmere.

Nordmannen følte imidlertid at han ville føre Norge til seier dersom han gjorde jobben på stående.

Kontroll - Det var ikke artig å ha Schempp jaktende bak, men jeg hadde gode ski og følte at jeg hadde god kontroll på ham. Jeg hadde en bedre dag i løypa også, og da skal det normalt sett går bra, sier han.

Svendsen innrømmer uansett at han fikk gummibein da han bommet to ganger på siste skyting.

- Jeg prøvde å være offensiv, men det var vanskelig. Jeg begynte å riste i beina da jeg bommet, men jeg holdt fokus på de enkle tingene, og da gikk blinkene ned til slutt, sier han.

- Hva betydde jentenes seier i går?

- Vi fikk masse energi av det. Alle gutta var sinnssykt glade på deres vegne. Det var vill stemning i leiren. Det var en sensasjon.

- Du har hatt en tøff sesong, hvor mye lettelse føler du nå?

- Det er vanvittig lettende. Jeg redder på mange måter sesongen sånn resultatmessig. Det føles vanvittig bra.

GUMMIBEIN: Emil Hegle Svendsen innrømmer at beina hans ristet da han skjøt på siste stående. Foto: Hans Arne Vedlog
GUMMIBEIN: Emil Hegle Svendsen innrømmer at beina hans ristet da han skjøt på siste stående. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media