Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Emil har ikke nervene for et OL

Norge forventet svensk favorittfall.

SATTE SKAPET PÅ PLASS: - Petter tok innersporet, jeg regnet med at Hattestad skulle ta andresporet og så skulle jeg dunke til i tredjesporet. Men Hattestad gikk også ut i tredjesporet, Dessverre, sa en skuffet Emil Jönsson etter å ha havnet utenfor sprintfinalen. Foto:  AFP PHOTO / DON EMMERT
SATTE SKAPET PÅ PLASS: - Petter tok innersporet, jeg regnet med at Hattestad skulle ta andresporet og så skulle jeg dunke til i tredjesporet. Men Hattestad gikk også ut i tredjesporet, Dessverre, sa en skuffet Emil Jönsson etter å ha havnet utenfor sprintfinalen. Foto: AFP PHOTO / DON EMMERT Vis mer

||| WHISTLER (Dagbladet): Emil Jönsson var tildelt et soleklart favorittstempel før gårsdagens sprint - ikke minst av de norske løperne og trener Ulf Morten Aune.

- Jönsson har vært jævla god, vi får vår fulle hyre med å slå ham, understreket Aune overfor Dagbladet, og brukte det siste verdenscuprennet før OL som et eksempel:

- De som så rennet i Canmore, altså, det var jo først Emil Jönsson, så ingen og så ingen og så kom de andre.

Høyt oppe etter semifinalen
Svensken ble imidlertid for liten mot Ola Vigen Hattestad og Petter Northug i semifinalen. Og etter finalen, der Northug tok bronse bak to suverene russere, var tonen en ganske annen enn på onsdag.

- Det er norsk og svensk presse som har snakket mye om Jönsson. Emil har ikke nerver for et OL, det har han vist før. Han mangler den dimensjonen, mener Aune.

At det var smakte ekstra godt for de norske gutta å slå svensken i semifinalen var det liten tvil om. Northug og Hattestad gliste godt til hverandre og tok en high five da de hastet gjennom pressesonen.

- Digg, sa Ola da han passerte Dagbladet.

- Nå kann han berre lægg opp, smalt det fra Northug i kjent stil.

Glad nordmennene også ble slitne
Men de norske gutta hadde brukt opp mye krutt på å holde Jönsson bak seg. Når de i tillegg fikk mye kortere pause mellom semifinalen og finalen enn russerne gjorde, ble oppgaven for stor i finalen.

Jönsson måtte nesten klype seg i armen da han så hvor sjanseløse nordmennene faktisk var.

- Det var imponerende (av russerne). Jeg hadde aldri trodd at det kunne bli sånn avstand, sa han.

At Northug og Hattestad ikke var upåvirket etter semifinalen gledet Jönsson.

- Den kostet for mange, håper jeg.

- Håper?

- Om jeg ble sliten, håper jeg de også var litt slitne, sier han.

Jönsson ble stengt inne på oppløpet i semifinalen, men det var ingen sure miner.

- Petter tok innersporet, jeg regnet med at Hattestad skulle ta andresporet og så skulle jeg dunke til i tredjesporet. Men Hattestad gikk også ut i tredjesporet. De kjørte veldig bra. Det er et lotteri, det der. Dessverre.

På spørsmål om det hviler en slags mesterskapsforbannelse over ham svarer Jönsson avvisende.

- Nei, jeg har bare gjort noen dårlige løp. Jeg var helt utrolig rolig. Det er ikke noe mesterskapsspøkelse, det var bare stang ut. Jeg kom ikke i posisjon.

Mager trøst
Duellen mellom Jönsson og nordmennene har vært bygd opp i lang tid før OL, og svenskene har sågar lansert sitt sterkeste sprintkort som en mulig ankermann på stafetten for å klå Northug.

- Drømmen er å komme sammen inn på oppløpet med Petter, har Jönsson blitt sitert på i svenske presse.

Derfor la ikke Bronse-Petter skjul på at det var «fryktelig artig» å sette skapet på plass på Jönssons hjemmebane.

- Ja, det var viktig. Det var en løype som passet både ham og meg. Emil er sterkere enn meg i diagonalgang, men jeg har et overtak i staking. Det var en vanvittig tøff semifinale, vi fikk høre i første bakke at det gikk for sakte på tid og at bare to kom videre. Ola satte fart og vi fikk de to beste oppløpene. Det var viktig, sier han.

For Hattestad ble det en mager trøst ettersom han havnet på den sure fjerdeplassen.

- Det var for så vidt godt der og da (å slå Jönsson). Men det er ikke noe verdt nå, sier han til Dagbladet.

INGEN MESTERSKAPSLØPER: Det mener i hvert fall den norske sprinttreneren, Ulf Morten Aune. 
Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX
INGEN MESTERSKAPSLØPER: Det mener i hvert fall den norske sprinttreneren, Ulf Morten Aune. Foto: Tobias Röstlund / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media