Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i skiskyting:

Emil Hegle Svendsen om VM-dramaet: - Jeg forsvant noen sekunder

Snakker om kollapsen i målområdet. Føler seg langt bedre nå.

BEDRE:  Emil Hegle Svendsen møtte norske presse i dag for første gang etter at han falt om i målområdet lørdag. Nå føler han seg langt bedre og håper å være i god form resten av VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
BEDRE:  Emil Hegle Svendsen møtte norske presse i dag for første gang etter at han falt om i målområdet lørdag. Nå føler han seg langt bedre og håper å være i god form resten av VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

HOCHFILZEN (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (31) møtte pressen i formiddag for første gang etter at han falt om i målområdet etter VM-sprinten lørdag.

- Akkurat nå går det veldig bra. Nå er ting tilbake som normalt, men det var ubehagelig, sier Hegle Svendsen til Dagbladet og øvrig norsk presse i Østerrike.

- Hva skjedde? spør TV 2s reporter.

Foto:  Martin Schutt/dpa-Zentralbild/dpa
Foto:  Martin Schutt/dpa-Zentralbild/dpa Vis mer

- Rent medisinsk er jeg litt usikker. Jeg var utmattet, la meg ned og mistet kontrollen. Jeg ble svimmel og kvalm. Jeg forsvant noen sekunder, men kom til hektene da jeg fikk hjelp, sier Svendsen.

Ubehag

Skiskytteren hadde en tung dag i sporet og både TV-seere og landslagsledelsen ble overrasket over hvor lange Svendsen ble liggende på snøen etter målgang. Raskt skjøne alle at det var noe galt.

- Jeg har opplevd noe lignende, men dette var nok blant de mest ubehagelige tingene jeg har vært med på. Jeg lå der helt utmattet, så opp mot himmelen og så bare mange hoder som svirret rundt. Det var ingen god følelse, sier 31-åringen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Han forteller at det kan ha vært noe galt med næringsinntaket i forkant av løpet.

- Det kan stilles spørsmål rundt det. Kanskje jeg drakk for lite, det er vanskelig å svare på. Vi har ikke alle svarene nå, sier Svendsen.

Han fortsetter:

- Det satte en støkk der og da. Men det så kanskje mer dramatisk ut enn det var. Folk stormet til, folk sto og så på. Det var ubehagelig. Det var ekstremt varmt den dagen og vi fikk solen på oss, sier trønderen.

Positiv

Svendsen kom i mål til 36. plass på sprinten lørdag før dramaet startet.

- Det var egentlig like tungt å svelge, som det som skjedde etterpå. Nå føler jeg meg bra restituert. Jeg føler meg normal, sier Svendsen, som etter planen går normaldistansen 20 km torsdag.

- Frykter du dette kan skje igjen?

- Det gjør man alltid. Jeg ble litt redd og må gjøre det jeg kan for at det ikke skal skje igjen. Jeg har jo gått flere hundre renn uten at noe sånt har skjedd, sier Svendsen.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du lå på bakken?

- Jeg rakk ikke tenke så mye. Alt blodet forsvant fra hjernen og tenkte at det var en kjedelig start på VM. Alle stormet til meg, og jeg ønsker jo ikke å ligge der, sier Svendsen.

Måtte roe ned kjæresten

Han fortsetter:

- Det var nesten litt flaut. Andre står på pallen og jeg ligger i en sykebil. Det er ikke noe gøy. Vi har gjort noen undersøkelser og alt det medisinske er i orden. Det var heldigvis ikke noe med hjertet eller sånne ting, sier Svendsen.

31-åringen forteller at hans nærmeste hjemme i Norge naturligvis ble skremt av det de så på tv.

- Mamma var vettskremt. Det var både mamma og kjæresten. De sitter mange kilometer unna og får ikke gjort noe. Jeg ringte dem raskt etterpå.Jeg fikk roet dem ned, sier Svendsen, som er forlovet med TV 2-ansatte Samantha Skogrand.

Svendsen sto over søndagens jaktstart. Neste sjanse er normaldistansen 20 km torsdag.

Kvinnenes normaldistanse 15 km er onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media