Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Iversen gikk aldri for å komme seg til sprintfinalen: - Smart, sier Petter Northug

Taktisk spill i Ski Tour Canada.

STO AV: Emil Iversen satser på sammenlagtpallen, og sparte krefter på å lunte gjennom semifinalen i Quebec-sprinten i går.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STO AV: Emil Iversen satser på sammenlagtpallen, og sparte krefter på å lunte gjennom semifinalen i Quebec-sprinten i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Det så merkelig ut for alle oss som så på sprintsemifinalen i Quebec i går. For etter å ha klinket til med nest beste prologtid og en overlegen kvartfinale, luntet Emil Iversen etter de fem andre i semifinalen og ble slått ut. 

Fra første stav tak så den unge tour-kometen helt uinteressert ut. 

- Mista du interessen, Emil?

- Nei, jeg mista ikke interessen. Nå vet jeg ikke hvordan det ser ut, men jeg tror jeg ligger ganske bra an i sammendraget fortsatt. Jeg er fornøyd jeg, svarer Iversen selv.

Og i denne sammenhengen er det mulig å skjønne hvorfor Emil er så fornøyd. Allerede i morgen er det en jaktstart i Ski Tour Canada som kommer til å koste mye krefter. 

- Jeg går for å komme på pallen i morgen, jeg, og det ser ganske bra ut. Det er ikke ofte du kan gå ut på en femtenkilometer skøyting med nesten to minutter ned til fjerdeplassen. Da er du på pallen når du kommer i mål, så jeg har lyst til å utnytte den muligheten med å ha friske bein i morgen, sier Emil, og får følgende attest av dagens fjerdeplasserte Petter Northug: 

- Smart!

Samarbeider
De to romkameratene ligger nå 16 og 24 sekunder bak tour-leder Sergej Ustjugov i sammendraget. Siden Northug og Iversen ligger så tett, kommer Northug til å vente på Iversen slik at de to sammen kan forsøke å gå inn russeren på jaktstarten. 

- Jeg må regne med å tape fem, seks sekunder i starten ved at Emil må ta inn meg, og så får vi ha tjue sekunder som nullpunkt og jobbe etter det, sier Northug. 

- Så du kommer til å vente på Emil?

- Ja. 
 
- Hvor stor fordel er det å gå sammen, framfor å være den jagede i front? 

- Jeg syns det er mye lettere å gå sammen, men jeg tror ikke Utsjugov bryr seg om det. Han går bare mot mål, samma faen. 

Usikker Ustjugov
På pressekonferansen etter løpet fastholdt Ustjugov selv at det er de norske som er tour-favoritter, på tross av at russeren har vært i ledertrøya siden den første sprinten i Gatineau. 

Og selv om både Petter og Emil forventer at Ustjugov dundrer avgårde fra start, er russeren slett ikke sikker på det selv. 

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal legge opp løpet. Jeg må snakke med treneren min først, sier Ustjugov til Dagbladet via tolk. 

- Hvor stor fordel er det for de to bak deg å gå sammen, mens du må gå alene i front? 

- Det vet jeg ikke. Jeg må se hvordan jeg føler meg i morgen først. 

Viste svakhetstegn
Men at Ustjugov kommer til å jaktes knallhardt er i hvert fall helt sikkert. Petter Northug følte seg så pigg på sprinten i går at han syntes det var synd den bare var en etappe i touren, og at han derfor valgte å spare krefter i stedet for å gå for seieren. 

- Emil tror sikkert at jeg har brukt mye krefter i dag, men jeg gikk en billig finale, så jeg er klar for å gå fort i morgen, sier Petter, og legger til at han tror de to kan hente Ustjugov om de har dagen i morgen. 

For det er det ikke sikkert russeren kommer til å ha, tror han. 

- Han viste litt svakhetstegn i finalen, der var han stiv, rett og slett. Det kan jo være en fordel for oss i morgen.