Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Emil Iversen gir opp etter nok en nedtur: - Det er ingen tvil om at det er nedturene jeg husker best etter denne sesongen

Ble frakjørt i kvartfinalen. 

DEN STØRSTE NEDTUREN: Emil Iversen ledet inn på oppløpet av lagsprinten i Lahti, men falt fra gull, sølv og bronsemedalje da staven også brakk. Her kaster han den brukne staven i lufta etter målgang i Lahti. Dagens nedtur i Canada føyer seg inn i rekka av nedturer denne sesongen. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
DEN STØRSTE NEDTUREN: Emil Iversen ledet inn på oppløpet av lagsprinten i Lahti, men falt fra gull, sølv og bronsemedalje da staven også brakk. Her kaster han den brukne staven i lufta etter målgang i Lahti. Dagens nedtur i Canada føyer seg inn i rekka av nedturer denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

QUEBEC (Dagbladet): Emil Iversen var på forhånd tippet som en av de store favorittene til å vinne minitouren i sesongavslutninga, men etter kvartfinale-exit og 21. plass på sprinten gir han opp den allerede nå.

- Jeg så veldig lyst på det etter prologen, men å bli nummer fem her ... Nei, det var det verste som kunne skje, så nå er det over, sier Iversen etter femteplassen i sin kvartfinale.

Hekta av i touren

Det så veldig lyst ut i kvartfinalen også. Iversen kjørte løpet, lå først ned den nest siste bakken inn på stadionområdet, men så ble han glidd fra av fire mann.

- Det var voldsomt. Dette ble mildt sagt ikke som jeg hadde planlagt. Jeg var ikke helt forberedt på at de skulle komme i den farta. Jeg prøvde å ta med meg farta over kulen og gjøre alt rett, men det hjalp jo ikke i det hele tatt. Det var litt overraskende, sier Iversen, og forteller at lufta gikk ut av ballongen da semifinaleplassen glapp.

- Jeg følte meg fresh og fin og skulle bare gå raskeste vei til mål, men det ble det ikke noe av. Jeg fikk jo såvidt gått på ski siste hundre meterne. Det var litt vanskelig. Sesongen er over nå, det er ingenting som går veien nå. Jeg får bare få unna det siste, men det er klart jeg er hekta av i touren nå.

Det siste er ikke lagkamerat Niklas Dyrhaug like sikker på.

- Det pleier han å si i tre timer, og så er han ferdig med det. Emil er veldig god på sånne typer løp som i morgen, og han er sikkert revansjesugen, sier Dyrhaug til Dagbladet.

Nedturene huskes best

Iversen har gått fra å ville legge opp etter verdenscupåpningen i Kuusamo, til å fly høyt dagen derpå med en andreplass på femtenkilometeren.

Han vant tremila i Falun, før han gikk på ryggen og falt fra VM-medalje på lagsprinten i Lahti. På toppen av det ble han vraket fra femtenkilometeren og dermed gikk han også glipp av stafetten i VM.

Det kjenner han fortsatt på.

- Sesongen har vært veldig blanda. Det har vært oppturer og nedturer, det har vært veldig store bølgedaler. Men det er vel ikke noen tvil om at det er nedturene man husker best etter denne sesongen her. Jeg har vist at jeg kan være med på gode dager, og så har jeg vist at jeg ikke er med når jeg har dårlige dager. Jeg får bare jobbe videre og stå på til neste år, sier Iversen og smiler tappert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media