Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Emil Iversen har ombestemt seg: - Jeg VIL gå 15-kilometeren

Blir i Lahti.

PÅ VEI UT TIL PRESSEN: Emil Iversen er akkurat ferdig med NRKs VM-studio og er på vei for å fortelle den ventende pressen at han blir i Lahti. Foto: Bjørn Langsem
PÅ VEI UT TIL PRESSEN: Emil Iversen er akkurat ferdig med NRKs VM-studio og er på vei for å fortelle den ventende pressen at han blir i Lahti. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Etter det skjebnesvangre fallet på lagsprinten tidligere i dag, ville Emil Iversen bare reise hjem fra VM.

Det fikk han ikke lov til av landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Han har ingen billett hjem ennå. Selvsagt er det den første reaksjonen - at han vil hjem og ikke vil være her lenger. Men den beste terapien er å få tenkt seg om litt, sier Hetland til Dagbladet.

PÅ VEI HJEM: Men hjem i denne sammenhengen er ikke Meråker, men Vierumäki utenfor Lahti. Johannes Høsflot Klæbo går foran Iversen. Foto: Bjørn Langsem
PÅ VEI HJEM: Men hjem i denne sammenhengen er ikke Meråker, men Vierumäki utenfor Lahti. Johannes Høsflot Klæbo går foran Iversen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nå har Iversen tenkt seg om.

- Jeg har vel fått roa meg litt og snakka litt med Tor Arne. Nå har jeg funet ut at jeg får ta noen dager til borte på den herlige plassen Vierumäki. Det er jo så fint der at det egentlig ikke er noen bedre plass å være, sier han sarkastisk etter å ha kommet ut fra NRKs VM-studio i Lahti sentrum.

Lyst å gå mer

Der har han akkurat sett premieutdelingen etter sprintstafetten på scenen bak studioet. Det er muligens synet av medaljene som glapp som har fått ham revansjelysten.

For nå sier han til Dagbladet at han har lyst til å gå onsdagens femtenkilometer i klassisk stil.

- Ja, jeg har jo lyst til det, men jeg vet jo ikke om jeg er kvalifisert.

De siste timene har han fått haugevis av meldinger fra folk som uttrykker sympati med Meråker-gutten etter fallet på oppløpet i dag.

- De siste timene har egentlig vært litt fine. Jeg har fått masse støttende meldinger og mange fine beskjeder. Det hjelper veldig på det, sier Emil.

En bråte meldinger

Til og med Petter Northug har kommet på banen med en personlig hilsen til Iversen via sin egen Facebook-side.

Northugs offentlige støtte, og råd om å fortsette i VM, har også gjort inntrykk på ham. De to har og skal dele rom på utøverhotellet i Vierumäki når Northug kommer tilbake for å gå femmila neste søndag.

- Det er jo hyggelig at han vil at jeg skal fortsette i VM, det er mange som har sagt det, sier Iversen til Dagbladet.

Det er mengden meldinger som har gjort størst inntrykk på Iversen. Tidligere i dag var han svært langt nede, nå ser han litt lysere på det.

- Det er mange som syns jeg er en bra kar og en bra skiløper. Jeg må stå på videre og tenke på det jeg har fått til, så kommer det nye renn. Ja, det er vel ikke så mange idrettsutøvere som ikke har vært ute for en nedtur eller to.

Beklager

Og overfor alle dem som satt hjemme og så at han falt fra en VM-medalje vil han bare beklage at ting ble som de ble.

- Det er bare å beklage. Jeg gjorde mitt aller beste, og jeg og Johannes hadde en plan som vi fulgte til punkt og prikke. Det er folk som spør om jeg burde gått første og han andre, men vi viser i hvert fall med det laget at vi var gode nok til å kjempe om gull. Det blir jo ikke noe lettere for oss at det snør. Vi gjorde som planlagt, og jeg blir felt av et lite uhell. Sånn blir det, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media