<strong>SVAKHET?:</strong> Emil Johansson mener Johannes Høsflot Klæbo har en svakhet i høyhastighetsløyper. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SVAKHET?: Emil Johansson mener Johannes Høsflot Klæbo har en svakhet i høyhastighetsløyper. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Norsk-svensk ordkrig

Emil Iversen ler av svenskenes nye utspill: «Alle svenskene kan spurte ned Klæbo»

Emil Johansson mener at alle de svenske sprinterne kan slå Johannes Høsflot Klæbo på oppløpet i en høyhastighetsspurt. Emil Iversen tror at de kanskje kan klare det - hvis Klæbo går uten staver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva har Emil Johansson, Oskar Svensson, Teodor Peterson, Emil Jönsson og Karl-Johan Westberg til felles?

Alle er gode og raske nok til å spurte ned verdenscupleder Johannes Høsflot Klæbo, ifølge Emil Johansson i et intervju med Expressen.

Johansson er for øvrig 26 år gammel og har gått ett verdenscuprenn denne sesongen, da han ble nr. 55 i sprinten på Lillehammer. Hans beste verdenscupplassering i karrieren er nr. 29 i sprinten i Lahti i 2016.

<strong>SLÅR TILBAKE:</strong> Emil Iversen ler av Emil Johanssons utspill og mener ingen av svenskene er raske i en spurt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLÅR TILBAKE: Emil Iversen ler av Emil Johanssons utspill og mener ingen av svenskene er raske i en spurt. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Likevel sier han:

- I Davos er det en 180 graders sving hvor man kan få bra fart ut på oppløpet. Klæbo i denne sprintløypa er ikke umulig å slå. Det finnes flere i den svenske troppen som kan spurte ned ham, sier Johansson til Expressen.

- Hvem da?

- Oskar Svensson, meg, Teodor Peterson, Emil Jönsson og Karl-Johan Westberg, svarer den foreløpig umeritterte 26-åringen om det norske vidunderet som har vunnet fem av fem verdenscuprenn denne sesongen.

Emil Iversens svar

Overfor Dagbladet svarer Emil Iversen at han har null tro på at svenskene kan spurte ned Klæbo.

- Haha, kanskje om Johannes går uten staver, skriver Iversen i en SMS til Dagbladet.

- Hvem av svenskene er raskest?

- Ingen av svenskene er rask i en spurt, mener Iversen.

- Det er kanskje bare du som kan slå Johannes på oppløpet i en høyhastighetsspurt?

- Ja, jeg mener det selv, men da må jeg være i nærheten av ham når vi kommer inn på oppløpet, sier Iversen til Dagbladet.

- Er det større sjanse for det i Davos enn på Lillehammer?

- Nei, jeg tviler på det, svarer den norske langrennsprofilen.

Peker på Klæbos svakhet

Johannson begrunner påstanden ovenfor med at sprintløypa i Davos er en høyhastighetsløype som han ikke tror passer Klæbo optimalt. Historisk sett har han et lite poeng, all den tid Klæbos fartsressurser er aller mest suverene i motbakkene i sprintlangrenn. Samtidig har verdenscuplederen tatt nye steg denne sesongen.

- Om man ser på det som skjedde forrige sesong, var Klæbo svakere i høyhastighetsoppløp. Det er det her i Davos, sier Johansson, som samtidig gir 21-åringen skryt.

- Det som er så spesielt med Klæbo er at han er raskest både på 100 meter og 15 kilometer. Det normale er å være enten veldig rask eller veldig utholdende, men han er begge deler, sier Johansson.

Som Dagbladet skrev tidligere i uka kommer Klæbo bare til å gå sprinten i Davos, før han tar en lengre konkurransepause. Lørdagens sprint kan dermed bli konkurrentenes siste sjanse til å slå Klæbo i 2017.

- Johannes har et tøft nok program og kommer til å ta et lite opphold etter sprinten i Davos. Han står over søndagens 15 kilometer i Davos går heller ikke noen av rennene i Toblach den påfølgende helga, forklarte langrennssjef Vidar Løfshus til Dagbladet mandag.

Det er også tvilsomt om Klæbo går Tour de Ski. Han går maksimalt noen renn i starten av touren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer