Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Iversen reiser hjem fra VM

Ikke aktuell for stafett eller femmil.

REISER HJEM: Emil Iversen reiser hjem for å forberede seg til verdenscupsprinten i Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
REISER HJEM: Emil Iversen reiser hjem for å forberede seg til verdenscupsprinten i Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LATHI / OSLO (Dagbladet): Emil Iversen har valgt å reise hjem fra Lahti-VM. Han er derfor ikke aktuell for stafetten eller den avsluttende femmila.

Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding tirsdag kveld.

- Når Emil ikke ønsker å være en del av laget i Lahti til over stafetten, er det bra for ham å reise hjem, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

- Hadde fortjent plass

Iversen ble vraket på laget til morgendagens 15 kilometer. I utgangspunktet ville landslagstrener Hetland holde Iversen i Lathi. I stedet reiser 25-åringen altså hjem til Meråker.

MISTET GULLET: Emil Iversen håper ikke Petter Northug så at han glapp gullet på oppløpet. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg mener jeg hadde fortjent en plass på laget, uten tvil. Så hadde jeg kunnet vurdert selv om jeg var i bra nok form til å kjempe om gull, skriver Emil Iversen i en SMS til Dagbladet torsdag kveld.

Iversen reiser i stedet hjem for å forberede seg til siste del av sesongen.

- Emil kommer nå til å forberede seg maksimalt til verdenscupsprinten i Drammen 8. mars, sier Hetland.

Iversen innledet VM med å bli slått ut i semifinale i sprint, før hans uheldige fall ødela medaljemulighetene på lagsprinten søndag. Det spolerte også vertsnasjonen Finlands gullsjanser, og Iversen fikk mye ubehagelig oppmerksomhet etter det.

- Det driter jeg i

Samme dag som det famøse lagsprintfallet, bekreftet Iversen overfor Dagbladet at han reiser hjem fra VM.

- Jeg er en fyr som presterer når det går godt. Jeg er en fyr som ikke presterer i mesterskap. Derfor drar jeg hjem, sier han.

Hetland var imidlertid klar på at Iversen da ikke skulle reise.

På spørsmål om hva Iversen tenker om at Hetland vil at han skal bli i Lahti, kom han med klar tale til Dagbladet.

- Det driter jeg i.

ALT GIKK GALT: Ingenting gikk som det skulle for Ole Morten Iversen i dagens VM-øvelser. Den svenske landslagssjefen fikk ingen medaljer, og måtte hjelpesløst se på at sønnen Emil Iversen opplevde sitt verste mareritt. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media