Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Emil Iversens dame­bilder får Utsjugov til å le i forlegenhet

Holder kontakten via google translate. 

DAGENS PALL: Sergej Ustjugov vant fellesstarten foran Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
DAGENS PALL: Sergej Ustjugov vant fellesstarten foran Martin Johnsrud Sundby og Didrik Tønseth. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Sergej Ustjugov vant sin andre etappe av årets Tour de Ski, og ser ut som om han skal bli mer enn en håndfull for de norske sammenlagthåpene å hanskes med.

Ustjugov gikk i front sammen med Martin Johnsrud Sundby hele den ti kilometer lange fellesstarten i klassisk, og det var også de to som knep de to øverste plassene.

- Jeg ville bare ligge i ryggen på Martin i dag, jeg trodde ikke jeg skulle vinne, sa Ustjugov på den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

Chatter på nett

Men akkurat som på sprinten i går, fikk Ustjugov en avgjørende luke inn mot oppløpet og vant egentlig som han ville.

Russerens to første etapper har imponert alle konkurrentene, men det må de ty til tolk for å få formidlet.

Eller nettet, slik som Emil Iversen gjør.

Ustjugov snakker nemlig bare russisk, og det er det ikke så mange i den norske langrennsleiren som gjør.

- Jeg ser jo på Sergej som en kompis. Han sier ikke så mye, men jeg chatter litt med ham på nettet der jeg kan bruke google translate. Jeg syns han er en rå kar, sier Iversen om kontakten han har med Ustjugov.

- Hva chatter dere om?

- Vi skriver nå litt forskjellig. Formen og god jul og litt sånne ting. Så kan jeg sende ham noen damebilder. Det blir litt kødd, men det er litt artig. Jeg føler vi kjenner hverandre, men vi får ikke til å snakke med sammen. Det er nesten litt komisk, smiler trønderen.

Spør Emil

Ustjugov bare smiler når han hører at Iversen har fortalt om nettkontakten de to har.

- Han sier han har sendt deg bilder?

- Ja, det gjorde han, ler Ustjugov og smiler litt forlegent.

- Hva slags bilder?

-Det er best du spør Emil.

Da det internasjonale skiforbundet valgte å suspendere Alexander Legkov og fem andre russiske langrennsløpere fra Tour de Ski i påvente av granskingen av McLaren-rapporten, tok Iversen kontakt med Ustjugov, forteller russeren.

- Da de seks utøvernes anke ble avslått skrev han til meg og spurte hva som skjer. Jeg svarte at alt er ok, jeg er ikke på den lista. Ser deg i Tour de Ski, sier han via tolk.

Ustjugov sier de jevnaldrende utøverne heier litt ekstra på hverandre.

- Jeg holder et øye med utøvere som er på samme alder som meg, så vi heier på hverandre. Når vi ikke går, og de andre vinner, kan vi tekste hverandre og gratulere hverandre. Vi støtter hverandre.

  • I morgen er det hviledag i Tour de Ski, som fortsetter med fellestarter med skibytte i Oberstdorf tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!