Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Emil Jönsson brakk staven til «Pølsa»

Northug tror Norge ville kjempet om andreplassen uten uhellet.

BRAKK STAVEN:
Øystein Pettersen var uheldig på dagens sprintstafett. Her er han på ski-NM på Gåsbu.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRAKK STAVEN: Øystein Pettersen var uheldig på dagens sprintstafett. Her er han på ski-NM på Gåsbu. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug viste at det er tøft med tre løp på tre dager, og hadde ikke den samme spruten som han hadde på sprinten første dagen i prøve-OL. I par med Øystein Pettersen hadde den norske duoen ikke mulighet til å knekke russerne med Vylegzjanin i spissen.

Nå kan det vise seg at det var en god grunn til at den norske duoen ikke hadde en mulighet til å henge seg på. VG Nett skriver nemlig at Emil Jönsson brakk staven til Øystein Pettersen ved veksling før den nest siste etappen.

- Jeg følte meg pigg og vi hadde kjempet om andreplassen hvis det ikke hadde vært for uhellet til «Pølsa», sier Petter Northug til VG Nett.

Maktdemonstrasjon Petter Northug gikk i mål som nummer fem, 29,1 sekunder bak Russland. Emil Jönsson og Sverige ble nummer to, og Tyskland nummer tre. Petter Northug hadde en god sisteetappe, men kunne ikke gjøre noe med pallen.

- Det er en maktdemonstrasjon det russerne gjør her, uttalte kommentator Jann Post på NRK.

SYNDEREN:
Emil Jönsson brakk staven til Øystein Pettersen ved et uhell.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SYNDEREN: Emil Jönsson brakk staven til Øystein Pettersen ved et uhell. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Allerede etter den tredje etappen var det klart at det russiske førstelaget ville vinne, og den norske duoen måtte kjempe om fjerdeplassen. Petter Northug gikk ut på den siste etappen hele 30 sekunder bak Russland, og 20 sekunder bak Tyskland som lå på tredjeplass.

Russland sterke Petter Northug og Øystein Pettersen gikk til finalen på tid etter at de ble nummer fire i semifinalen på lagsprinten for herrer. Øystein Pettersen gikk den første av totalt seks etapper. Petter Northug gikk ut fire sekunder bak teten på den andre etappen.

Russlands førstelag kjørte på i den tredje etappen, og fikk mange meter ned til de øvrige. Det var hele 14,1 sekunder ned til andreplassen og 17,9 sekunder ned til Norge.

- De er i ferd med å avgjøre hele greia allerede, sa kommentator Jann Post på NRK.

Hard løype Før start uttalte Northug at det var en hard løype i Sotsji.

- Det er en tøff løype og føret skifter fort med denne sola. Det er en utfordring, sa Northug før løpet.

- Vi skal gjøre vårt beste og gå som faen, sa Pettersen.

Norges andrelag med Niklas Dyrhaug og Ola Vigen Hattestad ble slått ut i semifinalen med åttendeplass i sitt heat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!