- Emil Jönsson brakk staven til «Pølsa»

Northug tror Norge ville kjempet om andreplassen uten uhellet.

BRAKK STAVEN:
Øystein Pettersen var uheldig på dagens sprintstafett. Her er han på ski-NM på Gåsbu.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BRAKK STAVEN: Øystein Pettersen var uheldig på dagens sprintstafett. Her er han på ski-NM på Gåsbu. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug viste at det er tøft med tre løp på tre dager, og hadde ikke den samme spruten som han hadde på sprinten første dagen i prøve-OL. I par med Øystein Pettersen hadde den norske duoen ikke mulighet til å knekke russerne med Vylegzjanin i spissen.

Nå kan det vise seg at det var en god grunn til at den norske duoen ikke hadde en mulighet til å henge seg på. VG Nett skriver nemlig at Emil Jönsson brakk staven til Øystein Pettersen ved veksling før den nest siste etappen.

- Jeg følte meg pigg og vi hadde kjempet om andreplassen hvis det ikke hadde vært for uhellet til «Pølsa», sier Petter Northug til VG Nett.

Maktdemonstrasjon Petter Northug gikk i mål som nummer fem, 29,1 sekunder bak Russland. Emil Jönsson og Sverige ble nummer to, og Tyskland nummer tre. Petter Northug hadde en god sisteetappe, men kunne ikke gjøre noe med pallen.

- Det er en maktdemonstrasjon det russerne gjør her, uttalte kommentator Jann Post på NRK.

Allerede etter den tredje etappen var det klart at det russiske førstelaget ville vinne, og den norske duoen måtte kjempe om fjerdeplassen. Petter Northug gikk ut på den siste etappen hele 30 sekunder bak Russland, og 20 sekunder bak Tyskland som lå på tredjeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer