Jönsson takker Sundby for astmafokus

Emil Jönsson med overraskende utsagn: - Sundby-saken er gull verdt for langrennssporten

Den svenske langrennsstjerna Emil Jönsson tror Martin Johnsrud Sundby-saken kan ha vært vendepunktet som langrennssporten trengte. 

FIASKO: Emil Jönsson hostet blod og opplevde et mareritt forrige sesong. Nå går det bedre. 31-åringen håper Martin Johnsrud Sundby-saken vil bidra til en sunnere idrett i framtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIASKO: Emil Jönsson hostet blod og opplevde et mareritt forrige sesong. Nå går det bedre. 31-åringen håper Martin Johnsrud Sundby-saken vil bidra til en sunnere idrett i framtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Med hele 13 verdenscupseire i sprintlangrenn er Emil Jönsson en av tidenes beste sprintere. Bare Ola Vigen Hattestad har like mange enkelttriumfer i verdenscupen i sprint. Selv pioneren Tor Arne Hetland må se seg slått i antall verdenscupseire i sprint med sine elleve totalt.

I mesterskap er imidlertid Hattestad og Hetland i en klasse over, mens Jönsson fortsatt venter på sitt første gull. Bronse i VM i Holmenkollen, sølv i Val di Fiemme og bronse i Sotsji er mesterskapsbeholdningen.

I fjor gikk imidlertid galt i likhet med resten av det svenske herrelandslaget. Nå forteller Jönsson til Dagbladet hvor ille det faktisk var.

- Forrige sesong var et mareritt. Jeg slet med mye forskjellig, men i Tour de Ski gikk det fullstendig galt. Jeg hostet blod og klarte ikke å snakke. Jeg presset luftveiene altfor hardt og kom meg ikke på mange uker, forteller Jönsson til Dagbladet.

- Det var veldig spesielt, for kroppen fungerte bra. Men jeg klarte ikke å konkurrere. Luftveiene stoppet meg. De var helt ødelagte.

Forvandlingen

Nå går det heldigvis bedre for 31-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer