HILSTE SVENSKENE MED SVENSK FLAGG: Petter Northug gikk Norge inn til seier i verdenscupstafetten i Gällivare og hilste til publikum med deres eget flagg. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HILSTE SVENSKENE MED SVENSK FLAGG: Petter Northug gikk Norge inn til seier i verdenscupstafetten i Gällivare og hilste til publikum med deres eget flagg. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Emil Jönsson sier mye, men leverer luft

Northug smalt til igjen etter sending i SVT-studio.

(Dagbladet): Petter Northug fikk det som han ville, han gikk i mål på stafetten som seierherre - og med et svensk flagg i hendene.

På vei inn i SVTs Vinterstudio fortsatte han showet, han ville egentlig gå over mållinja med en oppblåsbar gris. Den kommentaren var myntet på den svenske kommentatoren Jonas Karlsson.

For feig Temperaturen var litt lavere da Northug møtte erkerival Marcus Hellner på direkten i SVT-studio.

Nordmannen fortalte at det er helt bevisst at han bygger opp rundt rivaliseringen mellom Norge og Sverige, og at Hellner er en av dem som motiverer ham mest gjennom sommeren og høsten.

Men da kameraene var slått av klarte ikke 26-åringen fra Mosvika å holde igjen et siste lite stikk, nå mot Hellners lagkamerat Emil Jönsson.

- Emil (Jönsson) er mer glad i å komme med verbale utspill, men han er jo altfor feig til å gjøre noe med det, sier Northug til Aftonbladet.

Avisa spurte Northug om han ikke kunne ønske at Hellner biter tilbake mer når fra VM-kongen fra Oslo-2011 kommer med spydigheter.

Leverer luft - Det er jo like bra at Marcus ikke sier noe, eller at han gjør det på sin måte i sporet. Om jeg sier noe, så lever jeg opp til det. Mens Emil sier mye, men leverer luft, sier Northug.

STAFETTOERE: Johan Olsson, ankermann Marcus Hellner, Daniel Richardsson og Emil Jönsson slo Russland men var sjanseløse på Northug og co. REUTERS/Jonas Ekstromer/Scanpix
STAFETTOERE: Johan Olsson, ankermann Marcus Hellner, Daniel Richardsson og Emil Jönsson slo Russland men var sjanseløse på Northug og co. REUTERS/Jonas Ekstromer/Scanpix Vis mer

Sprinteren Jönsson fikk en skyllebøtte også på Beitostølen for 12 dager siden. I går reagerte han slik til Aftonbladet på Northugs bemerkning om at han leverer luft og er feig.

- Jeg svarer gjerne, dersom Petter har noe vettugt å si.

Også Hellner påstår at det nordmannen slenger ut av seg ikke gjør inntrykk lenger.

- Jeg pleier ikke å høre på det han sier. Jeg prøver å gjøre mitt i sporet. For min del er alle like deilige å slå. Men det er klart at det er en spesiell spenning  mellom Sverige og Norge, sier Hellner ifølge Expressen.

ØNSKET SEG EN DUELL: Petter Northug sier han heiet på Sverige om annenplassen, for førsteplassen var jo klar i stafetten, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ØNSKET SEG EN DUELL: Petter Northug sier han heiet på Sverige om annenplassen, for førsteplassen var jo klar i stafetten, Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer