Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Jönsson tør ikke fly til Norge

Men det er ikke på grunn av flyskrekk.

ER SVENSK - VIL INTE BLI SJUK: Derfor setter sprinteren Emil Jönsson seg heller i bilen og kjører 50 mil til Drammen og Oslo enn på et tettpakket fly. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix
ER SVENSK - VIL INTE BLI SJUK: Derfor setter sprinteren Emil Jönsson seg heller i bilen og kjører 50 mil til Drammen og Oslo enn på et tettpakket fly. Foto: Jens Meyer, AP/Scanpix Vis mer

Svenskenes sprintfavoritt Emil Jönsson (25) nekter å fly til ski-VM i Oslo av frykt for å bli sykdomssmittet.

Mens hele Sveriges sprintlandslag går på flyet fra Arlanda til Gardermoen fredag, setter Jönsson seg i bilen og kjører 50 mil. Årsak: Han vil unngå uønskede basiller.

- Jeg vil forsøke å unngå de største folkemengdene for å være på den sikre siden inn mot VM. Man er jo litt forsiktig nå. Derfor tar jeg bilen til Oslo og Drammen, sier Jönsson.

En skade i beinet etter et fall i det svenske mesterskapet har 25-åringen kontroll på. Under det svenske sprintlandslagets treningsleir i Vålådalen før VM har Jönsson vært i full trening.

- Jeg er ikke satt noe tilbake, slår han fast.

Individuell sprint er første medaljeavgjørelse i VM og avvikles neste torsdag. Søndag blir det generalprøve under verdenscuprennene i Drammen.

Emil Jönsson har vunnet tre sprintrenn i kamp mot verdenseliten denne sesongen: I Düsseldorf (5. desember), i Davis (13. desember) og i Oberstdorf under Tour de Ski (2. januar).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling