Johaug tatt for doping:

Emil Jönsson ut mot Johaug-saken: - Det er storm i et vannglass

Sier han foreløpig ikke har noen grunn til å tvile på Johaug.

- STORM I ET VANNGLASS: Emil Jönsson har foreløpig ingen grunn til å tvile på Therese Johaug, og mener det hele er en storm i et vannglass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
- STORM I ET VANNGLASS: Emil Jönsson har foreløpig ingen grunn til å tvile på Therese Johaug, og mener det hele er en storm i et vannglass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet): Nyheten om at Therese Johaug var tatt for doping smalt som en bombe for idrettsinteresserte verden rundt.

Ikke overraskende har saken fått ekstra mye oppmerksomhet her hjemme, men også i Sverige og Finland har det blitt skrevet mye om Johaug og leppekremen som skal være grunnen til at hun testet positivt på et forbudt stoff etter en treningssamling i Italia i høst.

Mange har blitt svært opprørte av saken, og har engasjert seg. Nå slenger den svenske langrennsstjerna Emil Jönsson seg på.

- Jeg synes det er en storm i et vannglass, sier han til svenske Expressen.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Null grunn til å tvile

Det kommer han til å synes helt til han blir overbevist om noe annet. Men han ønsker ikke å mene noe spesielt om saken.

- Det finnes det eksperter som er bedre å snakke med enn meg, sier han.

Han sier til avisa at det er to spørsmål man kan stille seg: «har hun hatt preparatet i kroppen?» og «har hun gjort det bevisst for å bli en bedre skiløper?»

Han mener det er selvsagt at hun har hatt preparatet i kroppen, og om man er edru i bedømmingen om hun har gjort det bevisst, så er svaret «absolutt ikke».

- Til vi blir helt overbevist om noe annet, finnes det null grunn til å tvile på forklaringen. Og det er også det som kjennes riktig ut for meg som idrettsutøver å gjøre, sier han til avisa.