Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Meeks neste motstander

Emil Meek møter råtøff franskmann til ny MMA-kamp: - Det blir krig!

Meek mener det blir en episk dag for ham og norsk idrett.

SKAL SLÅSS IGJEN: Emil Meek, her etter kampen mot Jordon Mein, har funnet ny motstander. Foto: Tom Szczerbowski/USA TODAY/ NTB Scanpix
SKAL SLÅSS IGJEN: Emil Meek, her etter kampen mot Jordon Mein, har funnet ny motstander. Foto: Tom Szczerbowski/USA TODAY/ NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norges store MMA-profil Emil Weber Meek er klar for det store UFC-stevnet i Globen i Stockholm 28. mai.

Det ble klart tidlig fredag morgen. Og han møter en som garantert vil gi nordmannen en blodig og tøff fight i buret.

Dagbladet erfarer at Emil Meek var tilbudt to andre motstandere til dette stevnet som han takket nei til. Før han sa ja til å møte den 35-årige franskmannen Nordine Taleb.

HER ER MANNEN: Nordine Taleb (t.h.) er en fryktet motstander som har et hardt slag. Her langer han ut mot argentineren Santiago Ponzinibbio. Foto: NTB Scanpix
HER ER MANNEN: Nordine Taleb (t.h.) er en fryktet motstander som har et hardt slag. Her langer han ut mot argentineren Santiago Ponzinibbio. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De to første tilbudene skal ha vært av en lavere kvalitet enn den motstanderen han har akseptert.

Han kastet seg ut i sirkuset for alvor, da han aksepterte en kamp mot Rousimar Palhares 21. mai i jfor. Ekspertene så på det som et vilt valg og en ulik kamp.

Men Meek knocket ut brasilianeren etter 45 sekunder.

Det ga ham inngang til UFC-ligaen, der han debuterte mot canadieren Jordan Mein10. desember i fjor. Den kampen vant han på poeng, der han trosset smerter fra et brukket ribbein i den første runden.

Han sier han alltid kommer til å søke de aller beste.

Og her får han en.

Nordine Taleb har gått 16 kamper og vunnet 12. Seks av kampene har franskmannen vunnet på knockout. I videoruta kan du se høydepunktene fra den første UFC-kampen mot Jordan Mein.

Taleb tapte sin siste kamp 19. februar,, men da møtte han den smått formidable Santiago Ponzinibbio fra Argentina. Franskmannen tapte enstemmig på poeng, men han gikk tiden ut mot en real slåsskjempe.

Ponzinibbio har gått 27 kamper og vunnet 24, med 13 på knockout. Han er etablert i UFC siden 2013, som er sportens øverste liga. Der de aller beste befinner seg. Og der de store pengene ligger. Han har vunnet fem av åtte kamper i UFC, med seier i de fire siste kampene. Når Taleb går tiden ut mot en slik formidabel motstander, kan en ane hva som venter norske Meek i slutten av mai.

-Episk dag for norsk idrett

Emil Meek sier han er stolt og uttaler til Viaplay Fighting:

- Dette blir en episk dag for meg, og for norsk idrett.

Om motstanderen har han følgende å si:

- Nordine Taleb er en veteran som har gått mange fantastiske kamper. Han står på terskelen til å bryte inn i toppsjiktet i UFC. Han har rå fysikk, er smart, teknisk god. Han er rask og sterk. Han er livsfarlig stående, men ikke alle er klar over at han også har store ferdigheter på bakken.

Det er nordmannens sjanse til å ta et stort steg mot toppen i UFC.

Meek sier videre:

- Jeg må vinne, og jeg skal vinne. Hvis jeg treffer så godt som jeg kan gjøre, så er det natta, uansett motstander. Det blir krig, gliser Meek på kjent vis.

Sikker på seier

- Jeg er overrasket over at folk ser på Meek som bedre enn meg, sier Taleb.

Og han fortsetter:

Han er en god fighter, for all del. Han er uten tydelige svakheter. Men jeg er definitivt bedre enn ham i alle fasene av spillet. Jeg har også mer erfaring. Men uansett motstander tar jeg alle utfordringer seriøst. Og jeg kommer til å være i fantastisk form når vi møtes.

Franskmannen som er bosatt i Montreal sier selvsikkert:

- Jeg reiser hjem igjen med seier.

SEIERSGLISET: Her er det avgjort mot Jordan Mein i UFC-debuten til Emil Meek. Men nå møter han en enda tøffere motstander 28. mai. Foto: NTB Scanpix
SEIERSGLISET: Her er det avgjort mot Jordan Mein i UFC-debuten til Emil Meek. Men nå møter han en enda tøffere motstander 28. mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer