VM-KLAR: Emil Hegle Svendsen sto over mixed-stafetten på torsdag for å lade opp til morgendagens VM-sprint i skiskyting. Men trønderen mener han ikke er blant gullfavorittene.
VM-KLAR: Emil Hegle Svendsen sto over mixed-stafetten på torsdag for å lade opp til morgendagens VM-sprint i skiskyting. Men trønderen mener han ikke er blant gullfavorittene.Vis mer

Emil nevner fire gull- favoritter til sprinten - og ingen av dem er norske

- Men jeg skal gjøre mitt beste for å få en medalje.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (29) valgte å stå over gårsdagens mixed-stafett i VM for å optimalisere oppladningen til morgendagens VM-sprint i finske Kontiolahti.

Etter to sykdomsperioder siden jul - den siste rett før og etter prøve-VM i Holmenkollen i midten av februar - så er «Super-Svendsen» usikker på egen form.

Renn har han ikke gått siden han gikk inn til en 23. plass på jaktstarten i Nove Mesto 8. februar.

- Kjentes greit ut - Jeg er skjerpet, så det skal ikke stå på det før sprinten. Men formen er jeg litt mer usikker på. Jeg satser på å vekke kroppen med noen drag på treningen i dag, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Han hadde en gjennomkjøring i Norge før han reiste til Kontiolahti på onsdag. Den gjorde han lettere optimistisk.

- Det  kjentes greit ut, men man vet aldri hvor man står før man får gått et renn.

Sterk Fourcade Gårsdagens mixed-stafett - hvor lagkameratene Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø tok en VM-bronse - fulgte han fra bostedet til det norske laget nede i Joensuu, drøye kvarteret unna VM-stadion i Kontiolahti.

Der så han, som alle andre, at franske Martin Fourcade så fryktelig sterk ut. Han hentet inn 25 sekunder på Tarjei Bø, og gikk Frankrike opp fra fjerde til sølvplass.

- Fourcade så veldig sterk ut. Han skjøt fort og gikk fort i løypa, så han er kanskje den største favoritten på sprinten, sier Emil Hegle Svendsen.

Tøff kamp om sprint-tronen Men han tror franskmannen vil få tøff kamp av trioen Anton Shipulin (Russland), Jakov Fak (Slovenia) og Simon Schempp (Tyskland).

De fire har alle vunnet verdenscuprenn i sprint i vinter, men det har også Johannes Thingnes Bø. Han og Fourcade har vunnet to.

- Fourcade, Shipulin, Fak og Schempp virker sterke, så det er veldig åpent. Selv er jeg ikke en gullfavoritt, slik det ser ut nå. Men jeg skal gjøre mitt beste for å prøve å få med meg en medalje, sier Emil Hegle Svendsen.

Vil ha salt Mixed-stafetten ble arrangert i svært løse og tunge forhold i Kontiolahti. Svendsen håper at arrangørene salter løypene til morgendaens sprint, for å få faste, gode forhold.

- Løyene blir bedre når de er saltet. Det ser vi gang på gang, så jeg skjønner egentlig ikke hva de nøler med, sier han.

SKITEST: Emil Hegle Svendsen tester ski på dagens trening i Kontiolahti.
SKITEST: Emil Hegle Svendsen tester ski på dagens trening i Kontiolahti. Vis mer