VM-KLAR: Emil Hegle Svendsen sto over mixed-stafetten på torsdag for å lade opp til morgendagens VM-sprint i skiskyting. Men trønderen mener han ikke er blant gullfavorittene.
VM-KLAR: Emil Hegle Svendsen sto over mixed-stafetten på torsdag for å lade opp til morgendagens VM-sprint i skiskyting. Men trønderen mener han ikke er blant gullfavorittene.Vis mer

Emil nevner fire gull- favoritter til sprinten - og ingen av dem er norske

- Men jeg skal gjøre mitt beste for å få en medalje.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen (29) valgte å stå over gårsdagens mixed-stafett i VM for å optimalisere oppladningen til morgendagens VM-sprint i finske Kontiolahti.

Etter to sykdomsperioder siden jul - den siste rett før og etter prøve-VM i Holmenkollen i midten av februar - så er «Super-Svendsen» usikker på egen form.

Renn har han ikke gått siden han gikk inn til en 23. plass på jaktstarten i Nove Mesto 8. februar.

- Kjentes greit ut - Jeg er skjerpet, så det skal ikke stå på det før sprinten. Men formen er jeg litt mer usikker på. Jeg satser på å vekke kroppen med noen drag på treningen i dag, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Han hadde en gjennomkjøring i Norge før han reiste til Kontiolahti på onsdag. Den gjorde han lettere optimistisk.

- Det  kjentes greit ut, men man vet aldri hvor man står før man får gått et renn.

Sterk Fourcade Gårsdagens mixed-stafett - hvor lagkameratene Fanny Welle-Strand Horn, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø tok en VM-bronse - fulgte han fra bostedet til det norske laget nede i Joensuu, drøye kvarteret unna VM-stadion i Kontiolahti.

Der så han, som alle andre, at franske Martin Fourcade så fryktelig sterk ut. Han hentet inn 25 sekunder på Tarjei Bø, og gikk Frankrike opp fra fjerde til sølvplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Fourcade så veldig sterk ut. Han skjøt fort og gikk fort i løypa, så han er kanskje den største favoritten på sprinten, sier Emil Hegle Svendsen.

Tøff kamp om sprint-tronen Men han tror franskmannen vil få tøff kamp av trioen Anton Shipulin (Russland), Jakov Fak (Slovenia) og Simon Schempp (Tyskland).

De fire har alle vunnet verdenscuprenn i sprint i vinter, men det har også Johannes Thingnes Bø. Han og Fourcade har vunnet to.

- Fourcade, Shipulin, Fak og Schempp virker sterke, så det er veldig åpent. Selv er jeg ikke en gullfavoritt, slik det ser ut nå. Men jeg skal gjøre mitt beste for å prøve å få med meg en medalje, sier Emil Hegle Svendsen.

Vil ha salt Mixed-stafetten ble arrangert i svært løse og tunge forhold i Kontiolahti. Svendsen håper at arrangørene salter løypene til morgendaens sprint, for å få faste, gode forhold.

- Løyene blir bedre når de er saltet. Det ser vi gang på gang, så jeg skjønner egentlig ikke hva de nøler med, sier han.

SKITEST: Emil Hegle Svendsen tester ski på dagens trening i Kontiolahti.
SKITEST: Emil Hegle Svendsen tester ski på dagens trening i Kontiolahti. Vis mer