KONGEN: Martin Fourcade med den store krystallkula som viser at han er sammenlagtvinneren i verdenscupen. Etter seieren på fellesstarten viste han også fram sine tre OL-medaljer i Holmenkollen. Det er liten tvil om hvem som var kongen av skiskyting denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
KONGEN: Martin Fourcade med den store krystallkula som viser at han er sammenlagtvinneren i verdenscupen. Etter seieren på fellesstarten viste han også fram sine tre OL-medaljer i Holmenkollen. Det er liten tvil om hvem som var kongen av skiskyting denne sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Emil og Martin skal trene sammen før Oslo-VM i 2016

Martin Fourcade flytter til Holmenkollen neste vår.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Fourcade avsluttet sesongen som han startet den:

På toppen av seierpallen.

Franskmannen har vært klar som sammenlagtvinner av verdenscupen i lang tid allerede, men klarte likevel å mobilisere krefter nok til å stå sesongen ut, med en suveren seier på fellesstarten i Holmenkollen, på en dag Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på femteplass.

- Sterkt
Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann på 14. plass, og sikret med det andreplassen i sammendraget foran årets store komet, Johannes Thingnes Bø.

Lillebror Bø ble nummer 22, og klarte dermed ikke å forsvare de tre poengene han hadde på Emil før dagens renn.

Men begge var mest imponert over at Martin Fourcade fortsatt har krefter igjen, mens de selv er på felgen etter en lang sesong.

- Det var veldig sterkt av Fourcade. Han er fantastisk god, så det er bare å ta av seg hatten, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet om franskmannen som vant den største krystallkula for tredje året på rad.

- Håper det blir noe av
Fourcade skal flytte til Oslo neste vår, og legger dermed store deler av oppkjøringen til VM i Holmenkollen i 2016 i nordmarka.

Emil Hegle Svendsen har også leilighet i Holmenkollen, og håper på mange gode treningsøkter med franskmannen neste vår.

- Ja, jeg har helt klart lyst til å trene med Fourcade. Det er bra å trene med de beste, så det håper jeg det blir noe av, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

Og legger til:

- Det er vanvittig bra å trene her i oslo, så jeg skjønner at han vil flytte hit. Det er mange gode langrennsløpere som bor her også, så det er kult om det blir enda flere gode utøvere her.

- Har selvsagt lyst
Fourcade er positiv til et treningssamarbeid med Emil når han er på plass i Oslo.

- Ja, jeg tror ikke engang vi trenger å snakke sammen for å diskutere om det er noe vi har lyst til. Jeg har selvsagt også lyst til å trene med Emil, sier Martin Fourcade.

Han har i flere år gått med flytteplaner, og han hevder at det ikke bare er på grunn av VM i Oslo i 2016 at han har valgt seg ut akkurat Holmenkollen.

- Holmenkollen er en familie- og karrierebeslutning. Jeg er nysgjerrig og liker å reise. Jeg liker meg bra i Holmenkollen, så jeg har lyst til å se hvordan det er å bo utenfor Frankrike i ett år. Det er ikke snakk om å flytte hit permanent, men bo her i ett år, sier Martin Fourcade til Dagbladet.

14. PLASS: Emil Hegle Svendsen endte på 14. plass på dagens fellesstart i skiskyting, mens Johannes Thingnes Bø (bak) ble nummer 22. Dermed stakk Emil av med andreplassen i sammendraget i verdenscupen. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
14. PLASS: Emil Hegle Svendsen endte på 14. plass på dagens fellesstart i skiskyting, mens Johannes Thingnes Bø (bak) ble nummer 22. Dermed stakk Emil av med andreplassen i sammendraget i verdenscupen. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer