Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil så etter et fransk flagg på de siste meterne. Han ville sende en hilsen til Fourcade

Reiser til OL sterkere enn noen gang.

FLAGGET TIL TOPPS:  På vei mot mål så Hegle Svendsen etter et fransk flagg, som han ville veive med over målstreken. Det ville vært en hilsen som Fourcade garantert ville fått med seg, fra sin treningsbase i Anterselva. Franskmannen har valgt høydetrening foran konkurransene her i Ruhpolding. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FLAGGET TIL TOPPS: På vei mot mål så Hegle Svendsen etter et fransk flagg, som han ville veive med over målstreken. Det ville vært en hilsen som Fourcade garantert ville fått med seg, fra sin treningsbase i Anterselva. Franskmannen har valgt høydetrening foran konkurransene her i Ruhpolding. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): Fire seirer på ni dager. Og fullt hus for første gang på 1401 dager.  Ikke rart Emil Hegle Svendsen er fornøyd med utviklingen av sesongen.

Oppvisningsseieren på dagens jaktstart her i Ruhpolding var et løp så perfekt at seierherren rangerer det som et av de aller beste løpene han noen gang har levert. Ingen dårlig følelse å ta med seg fra OL-generalprøven.

Med unntak av Ole Einar Bjørndalen står nemlig de norske elitegutta over neste ukes verdenscuprenn i italienske Anterselva. For Emil er neste løp med startnummer på brystet OL-sprinten i Sotsji 8. februar.

Og han ville gjerne sende verdenscuplederen, franske Martin Fourcade, en liten påminnelse om hva han skal opp mot i vinterlekene.

Hilsen til Frankrike På vei mot mål så Hegle Svendsen etter et fransk flagg, som han ville veive med over målstreken. Det ville vært en hilsen som Fourcade garantert ville fått med seg, fra sin treningsbase i Anterselva. Franskmannen har valgt høydetrening foran konkurransene her i Ruhpolding.

- Dessverre så jeg ingen franske flagg som jeg kunne ta med meg til mål. Det var mest norske og tyske flagg.  

- Hadde du tatt et fransk flagg?  

20 AV 20: - Det var en rå følelse endelig å skyte fullt igjen. På en måte så klarte jeg å overvinne meg selv, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
20 AV 20: - Det var en rå følelse endelig å skyte fullt igjen. På en måte så klarte jeg å overvinne meg selv, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg var gira på å gjøre det, ja. Men jeg får heller spare den til seinere.  

- Rå følelse Derimot tok Emil Hegle Svendsen med seg et norsk flagg, som han plantet i snøen etter målgang. Det var for alle å se hvilken nasjon som dominerer for tiden.  

Før dagens løp hadde ikke Emil skutt fullt hus i en individuell konkurranse siden sprinten i Kontiolahti 13. mars 2010. Like fullt var dette hans 19. seier i tidsrommet siden.  

- Det var en rå følelse endelig å skyte fullt igjen. På en måte så klarte jeg å overvinne meg selv, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

Og det var bare det som manglet. Konkurrentene har han overvunnet for lenge siden.

RIVALERI: Martin Fourcade leder verdenscupen sammenlagt, og kommer til å bli en av de hardeste nøttene å knekke når OL smeller igang om mindre enn en måned. Foto: AP Photo/Jens Meyer
RIVALERI: Martin Fourcade leder verdenscupen sammenlagt, og kommer til å bli en av de hardeste nøttene å knekke når OL smeller igang om mindre enn en måned. Foto: AP Photo/Jens Meyer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media