<strong>DROPPER:</strong> Emil Hegle Svendsen går ikke mixed-stafetten under VM i Kontiolahti. Her på Trysil i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
DROPPER: Emil Hegle Svendsen går ikke mixed-stafetten under VM i Kontiolahti. Her på Trysil i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Emil satser alt på VM-sprinten - velger å stå over mix-stafetten

- Satser alt på sprinten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRYSIL (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen har valgt å ikke gå mix-stafetten, som er åpningsdistansen i skiskytter-VM i finske Kontiolahti neste torsdag.

Han ble friskmeldt etter forkjølelse så seint som i går, og føler at han ikke vil være i optimal form til den første av seks VM-øvelser.

- Satser alt på sprinten - Jeg velger å stå over mix-stafetten for å gi meg selv et par ekstra dager og satser heller alt på sprinten, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.  

- Du ofrer et VM-gull?

- Hehe, det er ikke sikkert. Vi har hatt stang-inn på den øvelsen de siste årene. Det hadde selvfølgelig vært gøy å være med, men med den oppkjøringen jeg har hatt, så tror jeg at jeg gjør lurt i å få trent bra, sier Emil Hegle Svedsen.

Norge vant mix-stafetten i Sotsji-OL og har også vunnet øvelsen i de to siste verdenmesterskapene - så det er liten tvil om at det har vært en paradeøvelse for norske skiskyttere.

Emil ville vært bankers som en av to herreløpere på mix-laget, om han hadde vært frisk.

Bjørndalen også Ole Einar Bjørndalen har også valgt å stå over mix-stafetten i Kontiolahti. I stedet satser 41-åringen alt på å fintune formen til sprinten og jaktsarten i VM. Den oppskriften lyktes han stort med i Sotsji-OL, da han gikk inn til OL-gull på sprinten.

Det er bare to dager mellom mix-stafetten 5. mars og VM-sprinten 7. mars, men de to dagene har likevel avgjørende betydning for når Ole Einar Bjørndalen velger å avslutte høydeoppholdet han kjører som VM-oppladning.

- Ole Einar ønsker å optimalisere alt inn mot sprinten, det er en den øvelsen han ser veldig fram til, sier herrenes elitetrener Egil Gjelland til Dagbladet.

To x Bø Med både Hegle Svendsen og Bjørndalen ute av mix-laget, så vil brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø nå utgjøre herreduoen på åpningsdistansen.

Tarjei Bø er blitt friskmeldt etter sykdom, og sier til Dagbladet her på Trysil at han føler seg langt bedre enn han har gjort på lang tid nå.

På damesiden har det hele tiden ligget i kortene at Fanny Welle-Strand Horn og Tiril Eckhoff går mix-stafetten.

<strong>MIXED BØ:</strong> Brødrene Johannes Thingnes Bø (t.v) og Tarjei Bø blir herrene på det norske laget til mix-stafetten i VM i Kontiolahti neste torsdag. Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen har selv valgt å stå over åpningsdistansen i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB Dcanpix
MIXED BØ: Brødrene Johannes Thingnes Bø (t.v) og Tarjei Bø blir herrene på det norske laget til mix-stafetten i VM i Kontiolahti neste torsdag. Både Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen har selv valgt å stå over åpningsdistansen i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB Dcanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer