Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil sleit med å skjule smilet

Selv om det var «jævla kjipt» å mislykkes.

TOK SKUFFELSEN MED FATNING: Emil Hegle Svendsen var ikke altfor langt nede over en skuffende fellesstart.Foto: Heiko Junge / Scanpix
TOK SKUFFELSEN MED FATNING: Emil Hegle Svendsen var ikke altfor langt nede over en skuffende fellesstart.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| WHISTLER (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen har en tendens til å grave seg ned når han ikke innfrir de skyhøye forventingene han stiller til seg selv.

Isolert sett skulle derfor søndagens 13. plass på fellesstarten vært nok til at 24-åringen gikk i kjelleren mentalt - men denne gangen var det annerledes.

Selv om Emil begynte med å kalle plasseringen «jævla skuffende og kjip», hadde han visse problemer med å skjule at han fortsatt er høyt oppe etter gullmedaljen på normalstarten.

- Jeg hadde absolutt sjansen helt fram til den siste skytinga, men så blei jeg litt sein på de to bomskuddene. Men jeg har gullet for det, sier han med et bredt glis.

- Du ser ikke fryktelig skuffet ut der du står?

- Det går helt greit, det gjør det, medgir Emil.

Manglet killer'n igjen
Er det ett ord toppidrettsutøvere er glad i å bruke, er det «nullstille». Hegle Svendsen har imidlertid få problemer med å innrømme at han kanskje ikke var helt nullstilt etter å ha tatt sitt første OL-gull.

- Jeg går ikke til rennet med det samme killerinstinktet. Det er synd å si det, men sånn var det dessverre. Jeg var med, og hadde jeg ikke driti meg ut på den siste skytingen ville jeg vært med, sier han.

Etter å ha skutt feilfritt på de første to skytingene virket nemlig Emil som en het kandidat til å ta sitt andre OL-gull og bli kongen av Whistler - med all respekt for kong Harald som bivånet det hele fra tribuneplass.

Men så kom én bom på tredje skyting, og to til på den siste. Og da var det slutt.

Tar gjerne sisteetappen
Nå gleder han seg stort til stafetten, der de norske gutta må ta seg kraftig sammen på standplass om det skal bli gull, for ikke å si medalje.

- Vi er nødt til å skjerpe oss. Det gullet blir knallhardt å ta. Skal vi ha en sjanse der kan vi ikke ha strafferunder. Vi er ett av tre, kanskje fire lag som kan ta gullet. Det blir beintøft.

- Er du sulten på ankeretappen?

- Det er litt skummelt, men jeg sier ja hvis de spør, sier Emil Hegle Svendsen.

Som allerede kan kalle mesterskapet en stor suksess med ett gull og ett sølv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!