Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil smiler igjen: - Jeg er bedre på hjernevask enn husvask

Klar for normaldistansen.

SMILET ER TILBAKE: Smilet var aldri langt unna for Emil Hegle Svendsen på dagens pressetreff. Det lover godt før torsdagens normaldistanse i VM. Foto: Bjørn Langsem
SMILET ER TILBAKE: Smilet var aldri langt unna for Emil Hegle Svendsen på dagens pressetreff. Det lover godt før torsdagens normaldistanse i VM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Torsdag går skiskyttergutta den 20 kilometer lange normaldistansen i VM på hjemmebane, og i dag ble laget presentert på utøverhotellet i Holmenkollen.

De fire som går for Norge er - langt fra overraskende - Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Svendsen ble vraket til mixed-stafetten torsdag og gikk en svak sprint lørdag, men søndag gikk han en helt strålende jaktstart, og sikret seg en bronsemedalje.

Økt trygghet Det lover godt før normaldistansen der hver eneste bom av de 20 skuddene medfører ett tilleggsminutt.

- Jeg har fått bekreftelse på at ting er på vei til å bli bra, og da går jeg inn mot normalen med mer trygghet. Nå handler det mer trygghet enn håp, og det gjør at jeg kan komme inn i en modus som har funka mange ganger før, sier Svendsen på dagens pressetreff.

Trønderen er både olympisk mester og verdensmester på distansen tidligere. Det lover godt.

- Jeg har et godt forhold til denne konkurransen. Det er nesten lettere å skyte godt på en 20-kilometer enn på en sprint, men jeg har ikke noen spesielt god forklaring på hvorfor, sier han.

Og skal vi tro 30-åringen, handler mye om å klare å «hjernevaske» seg selv hvis man skal leverer en god normaldistanse.

- Hvis man skyter 15 treff på de første tre skytingene, så avgjør den siste serien alt. Før en 20-kilometer må man hjernevaske seg selv til å tro at resultatet ikke betyr en dritt. Sånn sett er det lettere med hjernevask enn husvask, i hvert fall for meg. Jeg er ikke spesielt god på husvask, sier Svendsen til latter fra de frammøtte på utøverhotellet.

Da en av de frammøtte foreslår at Svendsen kan vaske Ole Einar Bjørndalens treningstrailer, kommenterer 42-åringen:

- Den er ren nok allerede.

Norsk håp Da Dagbladet forteller Svendsen at flere i og rundt skiskyttermiljøet holder nettopp han selv som den største gullfavoritten av de fire norske løperne på torsdag, er svaret:

- Jeg vet ikke om jeg er det. Jeg har gjort det bra før, men alt kan skje. Hvem som er gode på papiret før en sånn øvelse har ikke noe å si, fordi det snur så fort at det er ikke noe vits for meg å tenke på det. Jeg må bare holde fokus.

- Jeg har innstilt meg på at jeg skal gjøre en bra jobb med hvert eneste skudd og forberede meg på at når andre tanker kommer, så må jeg komme meg inn på rett spor. Det er en veldig tøff kamp oppi hodet, med tanke på alt som skjer på utsiden.

- Hvorfor har normaldistansen vært en spesielt god øvelse for deg tidligere?

- Det har kanskje å gjøre med hva slags type jeg er på standplass. Tarjei og Johannes er løpere som går på automatikk og flyt, men jeg skyter mer manuelt og har en tanke bak hvert skudd. Det er den største forskjellen. 20-kilometeren passer kanskje best til min måte å tenke på.

• Tiril Eckhoff og de andre norske jentene går sin normaldistanse i VM i morgen, mens gutta altså går på torsdag.

LAGET: Disse fire gutta utgjør, ikke overraskende, Norges lag på torsdagens VM-normaldistanse. F.v.: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem
LAGET: Disse fire gutta utgjør, ikke overraskende, Norges lag på torsdagens VM-normaldistanse. F.v.: Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer