Emil tatt ut til VM - kan bli sendt til Sibir i privatfly

- Han vil få et kick av å gå stafetten i Kollen.

SKAL GÅ I KOLLEN: Emil Hegle Svendsen ble i dag tatt ut i troppen til ski-VM i Holmenkollen. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS
SKAL GÅ I KOLLEN: Emil Hegle Svendsen ble i dag tatt ut i troppen til ski-VM i Holmenkollen. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Skiskytter Emil Hegle Svendsen er klar for ski-VM i Holmenkollen. Det ble klart i dag. Dermed er han et meget mulig alternativ på tredjeetappen i stafetten. Den går 4. mars.

Det kolliderer med skiskytter-VM i Russland. Der går mixedstafetten 3. mars og sprinten 5. mars.

Søndag 27. februar blir det avklart hvem som skal gå stafetten.

Går begge mesterskap - Hvis han blir tatt ut på stafettlaget, må skiforbundet stille med et privatfly til ham samme dag, sånn at han rekker skiskyttersprinten dagen etter. Hvis han ikke skal gå, vil ha bli med på et charterfly 28. februar, sier sportssjef i skiskytterforbundet, Per Arne Botnan, til Dagbladet.

Så Hegle Svendsen vil uansett gå lørdagens sprint i russiske Khanty-Mansijsk, men mixstafetten i Sibir vil han gå glipp av.

- Hvordan mulig å kombinere det?

- Jeg tror det kan slå positivt ut og at han vil få mye mental energi av dette. Han er vant til å gå mange renn og det vil være en bra gjennomkjøring. Enhver utøver som får tilbud om å ga stafetten i Kollen, vil få et kick av det, sier Botnan.

Også Hegle Svendsen selv tror dobbelkjøringen vil slå positivt ut.

- Jeg er veldig fornøyd med å bli tatt ut. Dette har ligget i planen hele tida. Denne uka er planen å lade opp med trening hjemme før verdenscuprennene i USA neste uke. Deretter vil jeg være i Norge fram til en eventuell start i stafetten. Med tanke på VM i skiskyting er målet uansett å prikke inn formtoppen. Dette passer også fint med tanke på stafetten i Holmenkollen, sier Svendsen til NTB.

Pølsa på vent Sportssjef i skiforbundet Åge Skinstad sier dette om VM-uttaket:

- Uttaket er først og fremst basert på resultater fra verdenscupen i vinter. Vi fikk også en del bekreftelser under NM i Steinkjer i helgen som førte til små justeringer, sier Skinstad i en pressemelding.

Det er foreløpig to ledige plasser i sprint, noe som betyr at OL-vinner Øystein Pettersen må smøre skiene med tålmodighet i enda noen dager. Det er også tre andre løpere som kjemper om de plassene: Anders Gløersen, Johan Kjølstad og John Kristian Dahl.

Pettersen var svært skuffet da han gikk på en overraskende smell i NM-kvartfinalen på fredag.

- Det er ikke lenge til toget går, og jeg har ikke kjøpt billett. Jeg står i køen og håper å rekke fram, sa han.

VM arrangeres i perioden 23. februar til 6. mars.