Emil tilbake i gult: - En sjeldent god dag

Etter perfekt løp.

VINNER:  Emil Hegle Svendsen. Foto: NTB Scanpix
VINNER: Emil Hegle Svendsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Emil Hegle Svendsen leverte et perfekt løp og vant lørdagens jaktstart i suveren stil. Med Anton Sjipulin mellom ham og Martin Fourcade på pallen, tok han også over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

I Pokljuka har det så langt blitt 30 av 30 treff på standplass for nordmannen. Til tross for fullt hus på sprinten, ble han slått med over 20 sekunder av russiske Sjipulin. På jaktstarten var det uaktuelt å gi fra seg seieren med 20 treff.

- Med null bom og når jeg føler meg bra, forventer jeg å kjempe om seieren, selv om det er tøff konkurranse. Jeg fikk litt revansj i dag, sa Svendsen til NTB etter seieren.

I mål var nordmannen 17,8 sekunder foran Sjipulin, og på standplass var blinkene større enn noen gang, skal vi tro trønderen.

- Det var en fantastisk dag. Det er ikke ofte man har slike dager. Det var en av de enkleste dagene på standplass i min karriere. Det var bare å sikte og trykke. I dag var det lett. En sjeldent god dag.

Glemte knyttneven Med franske Fourcade på tredjeplass, ligger han også godt an til å få oppfylt juleønsket om å ta med ledertrøya hjem til Trondheim i jula. Foran den avsluttende fellesstarten søndag, leder 29-åringen med fire poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer