Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil tilbake i gult: - En sjeldent god dag

Etter perfekt løp.

 VINNER:  Emil Hegle Svendsen. Foto: NTB Scanpix
VINNER: Emil Hegle Svendsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emil Hegle Svendsen leverte et perfekt løp og vant lørdagens jaktstart i suveren stil. Med Anton Sjipulin mellom ham og Martin Fourcade på pallen, tok han også over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

I Pokljuka har det så langt blitt 30 av 30 treff på standplass for nordmannen. Til tross for fullt hus på sprinten, ble han slått med over 20 sekunder av russiske Sjipulin. På jaktstarten var det uaktuelt å gi fra seg seieren med 20 treff.

- Med null bom og når jeg føler meg bra, forventer jeg å kjempe om seieren, selv om det er tøff konkurranse. Jeg fikk litt revansj i dag, sa Svendsen til NTB etter seieren.

I mål var nordmannen 17,8 sekunder foran Sjipulin, og på standplass var blinkene større enn noen gang, skal vi tro trønderen.

- Det var en fantastisk dag. Det er ikke ofte man har slike dager. Det var en av de enkleste dagene på standplass i min karriere. Det var bare å sikte og trykke. I dag var det lett. En sjeldent god dag.

Glemte knyttneven Med franske Fourcade på tredjeplass, ligger han også godt an til å få oppfylt juleønsket om å ta med ledertrøya hjem til Trondheim i jula. Foran den avsluttende fellesstarten søndag, leder 29-åringen med fire poeng.

- Det er ikke mye. Først og fremst er det artig å ha kontakt med Fourcade. De siste årene har jeg vært sjanseløs allerede før jul fordi jeg har vært for ujevn. Nå har jeg virkelig muligheten, og jeg skal gi ham god kamp, varsler Svendsen.

Alt som manglet etter Svendsens siste skyting, var den karakteristiske knyttneven til publikum.

- Jeg glemte det. Jeg var i maskinmodus og ikke gledesmodus.

- Så du var sikker på å vinne?

- Ja, jeg var egentlig det. Jeg skal prøve å huske det i morgen, smiler Svendsen lurt.

Mye bom De øvrige norske løperne hadde ingen maksdag i Slovenia. Johannes Thingnes Bø endte på 8.-plass, mye på grunn av tre bom på tredje skyting. Etter målgang ville han heller skryte av sin lagkamerat enn å snakke om sitt eget løp.

- Nå heter han bare standplass-rotta. Når han skyter så bra, er det vanskelig å slå ham, fastslår stryningen.

Erlend Bjøntegaard, som ble kalt inn i siste time da en syk Henrik L'Abée-Lund meldte avbud før helgen, leverte nok et godt løp og gikk i mål som nummer 14. 24-åringen gikk ut som nummer 22.

Deretter fulgte Tarjei Bø Alexander Os og Vetle Sjåstad Christiansen på henholdsvis 17.-, 26.- og 39.-plass. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media