Emil tilbake med seier

Vant i USA.

NY SEIER: Emil Hegle Svendsen vant sprinten i USA, tross en bom på stående skyting. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS
NY SEIER: Emil Hegle Svendsen vant sprinten i USA, tross en bom på stående skyting. Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen kom til USA først for to dager siden, etter at han droppet de forrige verdenscuprennene før å trene.

Og han fikk full uttelling da han i kveld (norsk tid) gikk igjen.

Tross en strafferunde gikk Emil inn til seier på sprinten i amerikanske Fort Kent.

- Det føltes greit på et veldig seigt føre. Det gikk bedre i dag enn det gjorde i januar. Jeg har trent veldig mye, og jeg tror det har vært smart, sier Hegle Svendsen til NRK.

- Litt å gå på For det er selvsagt VM som er aller viktigst. Og for Emils del - VM i både langrenn og skiskyting. Han går noen tøffe uker i møte, så et godt treningsgrunnlag er en nødvendighet.

- Ståendeserien min (én bom) var brukbar, men jeg har fortsatt litt å gå på. Det er fortsatt noen uker til VM, men det er viktig med selvtillit herfra, sier Emil.

Hegle Svendsen var raskest stort sett hele veien, men tyske Daniel Böhm kom som et lite skremmeskudd mot slutten. Uten bom var han raskest ut fra andre skyting, men kreftene holdt ikke helt til mål og tyskeren endte på 5. plass.

Bjørndalen hjemme Tsjekkiske Michal Slesingr kom på andreplass (7,2 sekunder bak Hegle Svendsen) og Tarjei Bø kom på tredje (9,3 bak). Seieren var hans 20. i verdenscupen.

Alexander Os (to strafferunder) ble nummer 14 - 58,2 sekunder bak. To strafferunder ble det også på Rune Brattsveen, som endte på 25. plass (1.17,2 min. bak). Henrik L'abbe-Lund pådro seg tre strafferunder og gikk inn til 49. plass, 2.20,2 bak Hegle Svendsen.

Bø leder fortsatt verdenscupen sammenlagt foran Hegle Svendsen.

Gutta skal gå jaktstart på lørdag og søndag er det fellesstart.

Ole Einar Bjørndalen har droppet løpene i USA, for å satse maks på VM-forberedelsene. Mesterskapet i russiske Khanty-Mansiysk starter 3. mars med blandingsstafett.