Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil trekker seg fra sprinten

Føler seg slapp.

||| PYEONGCHANG (Dagbladet.no): Emil Hegle Svendsen føler seg slapp og stiller derfor ikke til start på dagens VM-sprint. Det innebærer også at han også må stå over morgendagens jaktstart.

- Emil er en voksen og strategisk idrettsutøver som tenker framover, og han er her for å ta medaljer. I dag tidlig kom han til meg og sa han ikke følte seg helt i slag. Han var litt slapp, og følte ikke at det var dagen for å prestere på absolutt toppnivå, som han må gjøre for å hevde seg her, sier lege Bård Freberg til Dagbladet.no.

- Jeg undersøkte ham, og kunne ikke finne noe med en vanlig idrettsmedisinsk undersøkelse, og heller ikke i blodprøvene jeg tok av ham.

- Så han er ikke nødvendigvis syk?

- Han følte det var feil å gå i dag. Hvis han brygger på en infeksjon, er det stor sannsynlighet for at han kan helbredes av seg selv, ved å ta det med ro et par dager. Hvis han går, er sannsynligheten atskillig større for at han blir syk, og spolerer resten av VM, sier legen.

- En tung avgjørelse

Hegle Svendsen er nå rutinemessig isolert fra resten av troppen. Å trekke seg fra sesongens hittil viktigste konkurranse var selvfølgelig en tung avgjørelse for 23-åringen.

Men han er ikke i tvil om at det var riktig.

- Det er kjempesurt, og en tung avgjørelse, siden jeg ikke er skikkelig syk. Men jeg kjenner kroppen min veldig godt, og vet at jeg ikke er så sprek som jeg må være for å yte maksimalt. Nå fokuserer jeg på å bli helt frisk, slik at jeg kan være med å kjempe om medaljer senere i VM, sier han i en pressemelding.

Han våknet med hodepine i dag tidlig, og ble fort sliten og andpusten da han testet kroppen på formiddagen.

- Man må være 100 prosent for å være med i dette gamet, og det er jeg ikke i dag. Jeg er ikke her bare for å gå, jeg er her for å kjempe om medalje. Det er jeg ikke klar for i dag, sier han.

Lars Berger inn

23-åringen var i utgangspunktet den kanskje aller største gullfavoritten i dag, men han har slitt med å akklimatisere seg siden han ankom Sør-Korea sist lørdag.

Hegle Svendsens forfall betyr at Lars Berger likevel får sjansen.

Lesja-gutten var fryktelig skuffet da han ble vraket til distansen, men får altså nå muligheten til å kopiere sprintinnsatsen fra Hochfilzen, der han gikk helt til topps.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media