Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil vil prøve seg uten gevær

Er smittet av langrennsfeberen.

Skiskytter Emil Hegle Svendsen (22) vil ta tempen på langrennsfeberen og måler trolig krefter mot de beste langrennsløperne i den norske sesongåpningen til høsten.

For også trønderen, som sikret sitt definitive gjennombrudd med to VM-gull og fem verdenscupseirer denne vinteren, blir varm av langrennsfeberen i skiskyttertroppen.

Kommende vinter slår han følge med Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger inn i langrennssirkuset.

- Vil prøve meg i langrenn

Men bare på lånt tid.

- Jeg har tenkt på å prøve meg i et langrenn eller to neste sesong. Tanken er å gå den norske langrennsåpningen på Beitostølen, og så får jeg ta det derfra. Man må gå fort for å bli tatt ut videre, men tanker om VM og slike ting har jeg ikke, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.- Går man fort i skiskyting, går en fort i langrenn også. Jeg er ikke redd for å «gjøre meg bort», legger han til.

En befrielse

Hele denne sesongen har Emil holdt marsjfarten til de beste skiskytterne i sporet, og ved flere anledninger har 22-åringen vært raskest av samtlige.

KONKURRENTER: Og nå kan skiskytter Ole Einar Bjørndalen (t.v.) få Emil Hegle Svendsen å stri med også i langrennsløypa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KONKURRENTER: Og nå kan skiskytter Ole Einar Bjørndalen (t.v.) få Emil Hegle Svendsen å stri med også i langrennsløypa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- På sikt tror jeg det trengs å få en avkobling fra skiskytingen. Av og til er det en befrielse å få av seg børsa og bare gå lengre løp uten å være innom standplass.

Litt nysgjerrighet, men mest ekstrem skøytetrening ligger bak ungguttens planer.- Skal en ha sjanse mot de beste i langrenn, må man være ekstremt god i motbakker. I tillegg er VM-løypa i Sør-Korea svært hard med bakker, bakker og atter bakker. Det blir en utfordring, mener mannen som kom hjem fra prøve-VM med seier på sprinten.

Var propell

- Ønsket for neste sesong er å bli ett år sterkere. Som juniorløper var jeg propell i motbakkene, og den rå følelsen vil jeg ha tilbake, sier Hegle Svendsen, som «brenner» etter å komme i gang med den beinharde vår-, sommer- og høsttreningen.

Lars Berger ble i fjor verdensmester på 15-kilometeren i ski-VM. Tidligere på året ble Ole Einar Bjørndalen første skiskytter med seier i et verdenscuprenn i langrenn.

Hva så med Emil?

- Tja, jeg vinner iallfall ikke Vasaloppet. I junior-NM for noen år siden endte jeg på rundt 70.-plass i et klassiskrenn, så det ligger ikke for meg ...

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media