Emil vil prøve seg uten gevær

Er smittet av langrennsfeberen.

Skiskytter Emil Hegle Svendsen (22) vil ta tempen på langrennsfeberen og måler trolig krefter mot de beste langrennsløperne i den norske sesongåpningen til høsten.

For også trønderen, som sikret sitt definitive gjennombrudd med to VM-gull og fem verdenscupseirer denne vinteren, blir varm av langrennsfeberen i skiskyttertroppen.

Kommende vinter slår han følge med Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger inn i langrennssirkuset.

- Vil prøve meg i langrenn

Men bare på lånt tid.

- Jeg har tenkt på å prøve meg i et langrenn eller to neste sesong. Tanken er å gå den norske langrennsåpningen på Beitostølen, og så får jeg ta det derfra. Man må gå fort for å bli tatt ut videre, men tanker om VM og slike ting har jeg ikke, sier Emil Hegle Svendsen til NTB.- Går man fort i skiskyting, går en fort i langrenn også. Jeg er ikke redd for å «gjøre meg bort», legger han til.

En befrielse

Hele denne sesongen har Emil holdt marsjfarten til de beste skiskytterne i sporet, og ved flere anledninger har 22-åringen vært raskest av samtlige.

KONKURRENTER: Og nå kan skiskytter Ole Einar Bjørndalen (t.v.) få Emil Hegle Svendsen å stri med også i langrennsløypa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
KONKURRENTER: Og nå kan skiskytter Ole Einar Bjørndalen (t.v.) få Emil Hegle Svendsen å stri med også i langrennsløypa. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- På sikt tror jeg det trengs å få en avkobling fra skiskytingen. Av og til er det en befrielse å få av seg børsa og bare gå lengre løp uten å være innom standplass.

Litt nysgjerrighet, men mest ekstrem skøytetrening ligger bak ungguttens planer.- Skal en ha sjanse mot de beste i langrenn, må man være ekstremt god i motbakker. I tillegg er VM-løypa i Sør-Korea svært hard med bakker, bakker og atter bakker. Det blir en utfordring, mener mannen som kom hjem fra prøve-VM med seier på sprinten.

Var propell

- Ønsket for neste sesong er å bli ett år sterkere. Som juniorløper var jeg propell i motbakkene, og den rå følelsen vil jeg ha tilbake, sier Hegle Svendsen, som «brenner» etter å komme i gang med den beinharde vår-, sommer- og høsttreningen.

Lars Berger ble i fjor verdensmester på 15-kilometeren i ski-VM. Tidligere på året ble Ole Einar Bjørndalen første skiskytter med seier i et verdenscuprenn i langrenn.

Hva så med Emil?

- Tja, jeg vinner iallfall ikke Vasaloppet. I junior-NM for noen år siden endte jeg på rundt 70.-plass i et klassiskrenn, så det ligger ikke for meg ...

(NTB)