VM-DEBUTANT: Emilie Christensen (t.v.) sto uten landskamper da hun fikk VM-billett. I morgen starter VM for håndballjentene. Her sammen med Helene Gigstad Fauske og Vilde Ingstad på benken under kampen i firenasjonersturneringen i håndball mellom Norge-Ungarn (29-24).
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VM-DEBUTANT: Emilie Christensen (t.v.) sto uten landskamper da hun fikk VM-billett. I morgen starter VM for håndballjentene. Her sammen med Helene Gigstad Fauske og Vilde Ingstad på benken under kampen i firenasjonersturneringen i håndball mellom Norge-Ungarn (29-24). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Emilie Christensen i håndball-VM:

Emilie (24) fikk sjokk da Thorir ringte: - Vi hadde jo knapt snakket sammen

Hadde null minutter på landslaget før VM-uttaket.

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet):

Norge starter VM med kamp mot Ungarn i morgen kveld klokka 20.30 - og det norske laget er regjerende EM- og VM-mester.

Men i årets VM-tropp er det også noen helt ferske navn.

Larvik-spiller Emilie Christensen (24) sto uten landskamper da landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte VM-troppen i november. Nå er hun plutselig en av gjengen som skal kjempe om medaljer.

- Det kom som et lite sjokk. Det har egentlig ikke gått helt opp for meg ennå, sier Christensen til Dagbladet.

VM-AKTUELL: Emilie Christensen er fra Os, men spiller i Larvik.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VM-AKTUELL: Emilie Christensen er fra Os, men spiller i Larvik. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Seint på topp

Dagbladet møter bakspilleren på spillerhotellet dagen før VM-debuten. Dette er hennes første store mesterskap. Det norske laget ankom Tyskland i går kveld - og holder til rett utenfor Stuttgart i norsk vintertemperatur og ti centimeter snø.

Hvem er egentlig denne 24-åringen med bergensdialekt som til daglig spiller i Larvik?

Hun kommer fra Os ved Bergen og spilte i Fana til hun var 20 år i 2013. Så dro hun videre til hardtsatsende Glassverket. I sommer var hun klar for Larvik. De som følger norsk håndball tett har kanskje allerede langt merke til navnet gjennom juniorlandslag (VM-sølv i 2010) og i eliteserien.

Nå er hun i Tyskland og med VM-troppen. Mot alle odds, ifølge henne selv.

- Jeg trodde faktisk ikke på det da Thorir (Hergeirsson) ga meg beskjeden, sier Christensen og ler.

- Hvordan har reisen din vært fram til VM?

- Jeg har alltid spilt på et nivå jeg føler jeg behersker. Jeg var 20 år da jeg startet i eliteserien, så mange var yngre enn meg. Jeg har gått gradene som har vært naturlig for meg, og jeg har faktisk ikke tenkt så mye på landslaget. Jeg hadde egentlig planer om å bli i Glassverket ett år til, men så ble det økonomisk rot i klubben og jeg måtte tenke nytt. Jeg trives veldig godt i Norge og da Larvik kom på banen var det et naturlig valg, sier Christensen.

VM-uttaket kom som lyn fra klar himmel.

- Flere jeg konkurrerer med har vært uheldig med skader, men at det skulle komme i år - uten noen samlinger med landslaget eller samtaler med Thorir - hadde jeg aldri trodd. Det har tatt litt tid å innse at jeg er en del av VM-laget. Jeg er stolt, sier Christensen.

SJEF: Håndballtrener Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SJEF: Håndballtrener Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Du hadde ikke snakket med Thorir før uttaket?

- Nei, vi hadde knapt snakket sammen. Det eneste var en kort samtale i september i forbindelse med samling med rekruttlandslaget. Vi snakket om en vond albue. Så at jeg skulle til VM i desember visste jeg ingenting om før jeg plutselig fikk beskjed om at jeg var tatt ut. Det var en fantastisk beskjed å få, sier jenta fra Os.

- Bonus

I Møbelringen Cup i forrige uke fikk hun sine første minutter i landslagsdrakta.

- Det var ikke så «ille» som jeg hadde trodd. Jeg satt på benken og ventet på at trenerne skulle prikke meg på skulderen. Jeg har hele tiden drømt om landslaget, men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke trodde det skulle skje nå, sier Christensen

- Hva blir din rolle i VM?

- Jeg vil lære så mye som mulig av de andre spillerne, og ta de mulighetene jeg kan få. Jeg skal bidra så godt jeg kan på trening og gjøre det Thorir gir beskjed om. Kanskje det byr seg en mulighet mot antatt svakere motstand i gruppespillet. Vi får se. Alt er en bonus for meg. Jeg skal senke skuldrene og nyte mesterskapet, sier Larvik-spilleren.

- Hvordan er følelsen dagen før VM-starten?

- Det føles litt uvirkelig å være her nå, etter en dag. Det er mye nytt og det er mye som skal bearbeides i hodet. Jeg føler jeg er kommet godt inn i gjengen og kjenner et par spillere fra før. Det er betryggende, sier Christensen, som deler rom med tidligere Glassverket-kollega Kari Brattset.

Christensen fortsetter:

- Før VM var mest spent på hva vi skal gjøre i alle timene mellom treninger og kamp. Jeg tror det går veldig fint nå altså, sier 24-åringen og ler.

Norge - Ungarn spilles i EgeTrans Arena i Bietigheim-Bissingen, rett utenfor Stuttgart. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles her.

02. desember:

 • Kl 1400 Tsjekkia - Argentina
 • Kl 1800 Sverige - Polen
 • Kl 2030 Norge - Ungarn

03. desember:

 • Kl 1400 Polen - Tsjekkia
 • Kl 1800 Ungarn - Sverige
 • Kl 2030 Argentina - Norge

05. desember:

 • Kl 1400 Ungarn - Argentina
 • Kl 1800 Sverige - Tsjekkia
 • Kl 2030 Norge - Polen

07. desember:

 • Kl 1400 Polen - Ungarn
 • Kl 1800 Sverige - Argentina
 • Kl 2030 Tsjekkia - Norge

08. desember:

 • Kl 1400: Argentina - Polen
 • Kl 1800: Tsjekkia - Ungarn
 • Kl 2030 Norge–Sverige