Emils stikk til Fourcade: - Å være så tidlig i form, værsågod for min del

Fikk bank igjen.

SUVEREN: Martin Fourcade har herjet med de norske gutta og resten av verdenseliten denne helga. Emil Hegle Svendsen innrømmer at det smerter å få bank. Foto: REUTERS / Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
SUVEREN: Martin Fourcade har herjet med de norske gutta og resten av verdenseliten denne helga. Emil Hegle Svendsen innrømmer at det smerter å få bank. Foto: REUTERS / Christine Olsson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÖSTERSUND (Dagbladet): Martin Fourcade knuste konkurrentene på gårsdagens sprint i Sverige, og ga seg selv samtidig et formidabelt utgangspunkt før dagens jaktstart.

Det utnyttet han til det fulle, og vant suverent foran tyske Arnd Peiffer og landsmannen Quentin Fillon Maillet.

Fourcade var faktisk så suveren at han hadde tid til både en «high five» med en fra det franske støtteapparatet og til å gå med det franske flagget over målstreken i Östersund.

Forbanna Svendsen Et minutt seinere gikk Emil Hegle Svendsen i mål til femteplass, etter tre straffebom. Det var trønderen alt annet enn fornøyd med.

- Jeg blir forbanna når ting ikke stemmer. Jeg er ikke her for å skyte to bom på en liggserie uten vind. Det hører ikke hjemme noen plass, sier han.

Svendsen mener samtidig at den norske laginnsatsen var for dårlig i dag. Tarjei Bø gikk riktignok et superløp, og gikk seg opp fra 29. til 4. plass, men i likhet med Svendsen var verken Ole Einar Bjørndalen (fem bom, 11. plass) eller Johannes Thingnes Bø (sju bom, 16. plass) spesielt heldige på standplass.

- Skytinga var altfor dårlig av hele laget. Vi skyter altfor mye bom på en vindfri dag, vi må bare stikke fingeren i jorda. Grunnen er at vi ikke er helt med i hodet. Vi har skyldt på forholdene tidligere i uka, men i dag er det ikke vind og vi skyter fortsatt for dårlig, sier han.

- Får bare drive på En svært skuffet Svendsen, som egentlig tror superformen er på vei, innrømmer samtidig at det smerter litt ekstra å se erkerival Martin Fourcade leke med resten av verdenseliten.

- Han får bare drive på. Å være så tidlig i form - værsågod for min del. Jeg merker jeg har mye å gå på selv. Jeg tror jeg er bedre trent enn ham, så jeg tror det kommer seg etter hvert, sier 30-åringen til Dagbladet.

Da Dagbladet konfronterer Fourcade med Svendsens utspill, varter rivalen opp med litt fransk eleganse.

- Det er bra for ham. Det er viktig å beholde selvtilliten selv når du taper. Sånt sier en god utøver, sier 27-åringen.

- Må ta tak i det Svendsen er overbevist om at norske gutta kan hamle opp med Fourcade seinere denne sesongen, men advarer mot at den svake skytingen ikke må bli en gjenganger.

SKUFFA OG FORBANNA: Emil Hegle Svendsen var skuffa over seg selv etter dagens jaktstart i Östersund. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix
SKUFFA OG FORBANNA: Emil Hegle Svendsen var skuffa over seg selv etter dagens jaktstart i Östersund. Foto: Christine Olsson / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Det har nok litt med spenningsnivået å gjøre. Det er veldig mye spenning før de første jaktstartene. Det er mann mot mann, og noe helt annet å gå alene, så det er nok litt det. Det er viktig å ta tak i det nå som det fortsatt er tidlig på sesongen. Vi må jobbe hardt med det. Hvis vi fortsetter sånn og det blir en følelse i laget om at vi bommer litt for mye hele tiden, da er vi på feil vei. Vi må ta tak i det med en gang og ikke la det sette seg, sier Svendsen til Dagbladet.

Trønderen ble knust av Tarjei Bø på sisterunden i dag, men legger ikke for mye i det.

- Å bli forbigått av Tarjei var ikke det verste med denne dagen. Jeg hadde ikke det tempoet i kroppen som han hadde. Det var tungt å henge med, sier han, og legger til:

- Jeg har uansett ikke trent 100 timer i måneden for å være topp sju, det er bare å si med en gang.

• Ole Einar Bjørndalen mistet forøvrig den gule ledertrøya til nettopp Fourcade i dag, etter å ha skutt for dårlig på andre og tredje skyting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer