DRØMMESCORING: Luka Modric klinket ballen i mål på volley fra 20 meter. Foto: Scanpix
DRØMMESCORING: Luka Modric klinket ballen i mål på volley fra 20 meter. Foto: ScanpixVis mer

Eminent Modric-volley ga Kroatia drømmestart i EM

Tok tre viktige poeng i gruppe D.

  • Tyrkia - Kroatia 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Tyrkias møte med Kroatia var et uhyre viktig oppgjør i gruppe D. Med Spania og Tsjekkia som to andre, tøffe konkurrenter kan et enkelt poeng fort bli forskjellen på avansement eller eliminasjon.

Det vet Real Madrid-stjerna Luka Modric alt om. Sist måned vant midtbaneeleganten Champions League. Nå er han ute etter et nytt trofé, denne gang med landslaget. Etter 41 minutter av kampen i Paris viste også Modric vei for landet sitt med en glitrende volleyscoring fra 20 meter.

- Nasjonalskatten til Kroatia banker inn 1-0. Det er en fantastisk scoring, kommenterte NRKs Christian Nilssen.

Albuet til blods

Modric styrte på sedvanlig vis Kroatias midtbane i 90 minutter, men før scoringen var det Tyrkia som var nærmest et ledermål da Ozan Tufan misbrukte en gunstig mulighet på heading midtveis ut i første omgang.

Like etterpå oppsto oppgjørets styggeste hendelse da Kroatia-stopper Vedran Corluka gikk i bakken etter en albue fra Tyrkia-spiss Cenk Tosun.

KUTTSKADET: Vedran Corluka måtte bandasjeres etter albuen fra Tosun. Foto: Scanpix
KUTTSKADET: Vedran Corluka måtte bandasjeres etter albuen fra Tosun. Foto: Scanpix Vis mer

- Det virker utilsiktet. Det er sånn som skjer i fotball. Hodet sprekker jo. Det er kanskje en dramatisk beskrivelse, men det blir et kutt, sa NRK-ekspert Lise Klaveness.

Tverrliggertreff

I andre omgang måtte Tyrkia satse mer og mer framover på banen for hvert minutt som gikk, uten at den store sluttoffensiven kom. I stedet var det Kroatia som skapte fem store sjanser til.

Den første muligheten etter sidebytte kom etter at Barcelona-strategen Ivan Rakitic startet på et sololøp som førte ham forbi to tyrkiske spillere før han ble lagt i bakken like utenfor 16-meteren på ulovlig vis.

Det påfølgende frisparket smalt Dario Srna i tverrliggeren, før samme mann bommet på en gigantisk mulighet like etterpå. Bommet gjorde også Ivan Perisic på to gode scornigsmuligheter. Dermed ble sluttresultatet 1-0.

- Det kunne blitt mer enn 1-0. De hadde flest og størst muligheter. Nå må Tyrkia riste av seg skuffelsen, sier NRK-ekspert Bengt Eriksen.

PS: Tsjekkia - Spania spilles i morgen.