Emirates episentrum for sesongens jordskjelv

Arsenal tapte hjemme mot Hull.

(Dagbladet.no): Arsenal - Hull 1-2.

Arsenal mot Hull City på Emirates Stadium er rått parti på papiret, men fotball avgjøres heldigvis fortsatt elleve mot elleve ute på gresset.

Det nyopprykkede laget har flere ganger denne sesongen vist at laget ikke har noen intensjoner om å være noen kasteball i sin første sesong i engelsk fotballs nobleste selskap, og kampen i Nord-London i kveld, var et solid bevis på akkurat dette.

Et tamt Arsenal, sammenlignet med hva hjemmelaget har bortskjemt supporterne med denne sesongen, klarte aldri å reise seg etter at Daniel Cousin headet inn 2-1-ledelse etter halvspilt andre omgang.

For selv da Boaz Myhill i Hull-buret var utspilt, inntok tverrliggeren og Arsenal-innbytter Carlos Vela rollen som reddende engler, og tilreisende bortesupportere kunne slippe løs en følelse de neppe hadde trodd de kom til å oppleve.

- Alt som skal til for å vinne fotballkamper manglet i dag. Konsentrasjonen var ikke sterk nok. Da vi tok ledelsen, falt vi sammen og ga dem for mye rom, sa en skuffet Arsenal-manager Arsène Wenger.

Hull bak samtlige mål

Faktisk var samtlige tre av oppgjørets scoringer signert Hull-spilere.

HER SIKRES SENSASJONEN: Cesc Fabregas klarte aldri nå opp på Daniel Cousins heading, og dermed kunne det nyopprykkede mannskapet sikre tre poeng. Foto: AFP/Scanpix
HER SIKRES SENSASJONEN: Cesc Fabregas klarte aldri nå opp på Daniel Cousins heading, og dermed kunne det nyopprykkede mannskapet sikre tre poeng. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Paul McShane hadde riktignok ingen intensjoner om å styre ballen i eget nett da Cesc Fabregas tuppet læret mot mål, men lagkamerat Geovanni skulle til gangs rette opp kvelden for Hull-stopperen etter en drøy time.

Brasilianeren senket Manchester United i fjor med et langskudd. I dag var en perleavslutning fra distanse sterkt medvirkende til sesongens jordskjelvresultat i Premier League.

Fra 30 meter banket Geovanni til med utsiden og ballen skrudde seg uttagbart i lengste kryss bak en sjanseløs Manuel Almunia.

Dermed beholder Liverpool og Chelsea den dagsferske ligaledelsen mens Arsenal faller til en fjerdeplass med 12 poeng.

Emirates episentrum for sesongens jordskjelv