Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emma Wikén oppløst i tårer etter gedigen svensk smørebom

- Det er veldig lenge siden det har vært så ille som dette.

IKKE HER HUN SKULLE VÆRE: Emma Wikén skulle kjempe om pallen, men endte på 21. plass etter en gedigen smørebom. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE HER HUN SKULLE VÆRE: Emma Wikén skulle kjempe om pallen, men endte på 21. plass etter en gedigen smørebom. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Emma Wikén var i sitt livs form, lå på fjerdeplass i sammendraget før dagens ti-kilometer, og begynte så smått å drømme om pallplass på den klassiske fellesstarten.

Så gikk de svenske smørerne på en gedigen smørebom i det varme været i Val di Fiemme i ettermiddag.

Wikén kom inn på 21. plass på etappen, 3.22,5 etter i langrennstid, og raste til 10. plass i sammendraget, hele 8.17,2 bak Marit Bjørgen.

Gråtende Wikén
Wiken gikk gråtende ut av langrennsstadion og ville ikke snakke med noen.

Det måtte derimot den svenske smøresjefen Urban Nilsson. Som de norske smørerne nuder OL i Sotsji sto Nilsson skolerett for svenske journalister etterpå.

Og la seg flat.

- Det som er så synd er at Emma ikke får vist hvor god hun er. Akkurat nå er hun så lei seg og skuffa, og det er vi også. Det er veldig lenge siden det endte så ille som dette, men... Dessverre, sa Nilsson, som i farta ikke kunne huske hvor lenge siden det var de svenske smørerne bomma.

Bommet i hele dag
Skjønt, et par timer tidligere traff de ikke akkurat innertier da gutta skulle gå heller. Calle Halfvarsson hadde elendig glid, stivnet etter spurten mot Northug fire kilometer før mål, men fikk heller ikke noen hjelp nedover bakkene av skiene.

Men Wikéns ski var verre.

- Når man går på en sånn bom som dette er det ikke bare én ting som svikter. Vi må analysere dette nå for å finne ut av det, så akkurat nå kan jeg ikke si noe annet enn at det er akkurat som dere også ser, altfor dårlig, sier Nilsson.

Overfor Wikén visste han ikke helt hva han skulle si. Tour-oppturen ble til en voldsom nedtur, og nå handler det mest av alt om å redde topp-ti-plassen, framfor å kjempe om en fjerdeplass i sammendraget.

- Nå forsvant det en bit i hjertet mitt, men det er av motgang man blir sterkere. Vi får ikke gjort noe mer for Emma nå, og det er veldig kjedelig. Jeg bare håper hun kan komme inn i bilen vår og fortsatt være glad framover.

- Men kanskje heller en bom her enn i Falun om en måned?

- Ja, det kan jeg si. Absolutt, sier Nilsson til Dagbladet.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media